Anízové sušienky

eraserhead - fotkaeraserhead, 19. júla 2012
30 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
2 ks
1 PL
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Cukor s vajíčkami vymiešame a po lyžiciach pridávame preosiatu múku.

    Anízové sušienky - obrázok 1
  2. 2

    Neskôr pridáme čerstvo zomletý aníz a kôru z jedného citróna. Z cesta spravíme valčeky o hrúbke a dĺžke prsta.

    Anízové sušienky - obrázok 2
  3. 3

    Tvarujeme polmesiačiky ktorým na vonkajšej strane spravíme šikmé zárezy. Uložíme na pečiaci papier prípadne maslom vymastený plech a necháme 8-10 hodín pri izbovej teplote stáť.

    Anízové sušienky - obrázok 3
  4. 4

    Prípadne iné tvary

    Anízové sušienky - obrázok 4
  5. 5

    Keď uplynul potrebný čas, vložíme do rúry vyhriatej na 190°C na 10-15

    Anízové sušienky - obrázok 5
  6. 6

    Skladujeme v hermetickej nádobe

Diskusia k receptu

tothka
Vyzerá to dobre, že by som večer zamiesila? Mám rada vôňu anízu.
sovka62
Žiadny tuk do cesta? Takých receptov tu nie je veľa, takže naozaj veľmi pekne ďakujem. Zo všetkých sladkostí mám najradšej keksy, len ich veľmi nejedávam, práve kvôli kombinácii cukru a tuku, to mám vždy pocit, že sa mi rovno lepia na boky.
martamm
Sovka, súhlasím s tým ukladaním tuku, tento recept nám určite neublíži, je výborný. Ja mám jeden na "biskvitové rožteky", tiež bez tuku. Musím ich upiecť a pridať recept....
cica2
domáce sušienky sú najlepšie, recept sa mi páči
lilijanka
..chcem sa opýtať, či v prípade, že ich upečiem už teraz, vydržia do Vianoc "čerstvé" ? :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia