Foto: ethanel
Výborný a ľahký exotický krémový pohár ...
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
500 g |
|
120 g |
|
300 g |
|
4.5 ks |
|
Kokosový krém : | |
400 g |
|
80 g |
|
220 g |
|
Pomarančové tuile : | |
60 g |
|
125 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
Ananásový kompót : | |
1-2 ks |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Do hrnca vložíme kokos pridáme cukor a privedieme k varu, pridáme napučanú želatínu a necháme vychladnúť. Neskôr pridáme vyšľahanú šľahačku a premiešame, vložíme do cukrárskeho vrecúška a odložíme dochladu.
-
2
Prihrejte kokosové mlieko s cukorm a šľahačkou nechajte vychladnúť a potom vlejte do sifónovej fľaše a postupujte ako keby ste robili šľahačku, odložte do chladničky.
- 3
Nakrájate si ananás na malé kocky, na panvici si skaramelizujte hnedý cukor a pridajte pokrájaný ananás a dobre premiešajte, povaríme asi 20 min. malo by vám vzniknúť niečo ako kompót . Odložte do chladničky alebo stranou.
- 4
Pomarančový biscuits: Kryštálový cukor a zmäknuté maslo vyšľaháme na penu, pridáme pomarančovú šťavu a múku, dobre vymiešame, dáme na maličký pekáč a pečieme na 165 °C asi 20 minút. Hneď po vytiahnutí krájame a tvarujeme ,, podobne ako som robil obruč pri chocolate mousse ,, http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-armagnac-mousse-s-marinovanymi-slivk/26251-recept.html
- 5
Servírovanie, nadno pohára dáme kocky kandizovaného ananásu,nastriekame z vrecka pripravený kokosový krém , ja som ešte pridal vrstvu pomarančového želé a na koniec z fľaše nastriekame kokosový krém a dozdobíme pomarančovým tuile. Tie porcie v rozpise záležia od veľkosti pohárov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
@ethanel zbožňujem tvoje nádherné recepty! ;-)