Ananás s kokosovou emulziou a penou

ethanel - fotkaethanel, 13. mája 2012
Ananás s kokosovou emulziou a penou
Foto: ethanel

Výborný a ľahký exotický krémový pohár ...

8-12
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 165 °C

Suroviny

500 g
120 g
300 g
4.5 ks
Kokosový krém :
400 g
80 g
220 g
Pomarančové tuile :
60 g
125 g
40 g
40 g
Ananásový kompót :
1-2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca vložíme kokos pridáme cukor a privedieme k varu, pridáme napučanú želatínu a necháme vychladnúť. Neskôr pridáme vyšľahanú šľahačku a premiešame, vložíme do cukrárskeho vrecúška a odložíme dochladu.

    Ananás s kokosovou emulziou a penou - obrázok 1
  2. 2

    Prihrejte kokosové mlieko s cukorm a šľahačkou nechajte vychladnúť a potom vlejte do sifónovej fľaše a postupujte ako keby ste robili šľahačku, odložte do chladničky.

  3. 3

    Nakrájate si ananás na malé kocky, na panvici si skaramelizujte hnedý cukor a pridajte pokrájaný ananás a dobre premiešajte, povaríme asi 20 min. malo by vám vzniknúť niečo ako kompót . Odložte do chladničky alebo stranou.

  4. 4

    Pomarančový biscuits: Kryštálový cukor a zmäknuté maslo vyšľaháme na penu, pridáme pomarančovú šťavu a múku, dobre vymiešame, dáme na maličký pekáč a pečieme na 165 °C asi 20 minút. Hneď po vytiahnutí krájame a tvarujeme ,, podobne ako som robil obruč pri chocolate mousse ,, http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-armagnac-mousse-s-marinovanymi-slivk/26251-recept.html

  5. 5

    Servírovanie, nadno pohára dáme kocky kandizovaného ananásu,nastriekame z vrecka pripravený kokosový krém , ja som ešte pridal vrstvu pomarančového želé a na koniec z fľaše nastriekame kokosový krém a dozdobíme pomarančovým tuile. Tie porcie v rozpise záležia od veľkosti pohárov.

Diskusia k receptu

sladkacokolada
@ethanel v čom varíš ten kokos s cukrom, keď ho privedieme k varu? Ten kokos može byť aj kokosová kúčka? Ty tam máš neaké veľké kusy, asi kokosu. Krásny recept, krásna fotka.
ethanel
@sladkacokolada prepac ja som zabudol pripisat ze ked to zacnete varit vznikne vam husta kasa konzistencie besamelu. Ja vzdy pridam 2 az 3 PL kokosoveho mlieka. No a najlepsie je pouzit cerstvy kokos ale ja som pouzil uz vlastne pripraveny rozmixovany cerstvy kokos takze som si usetril cas, no a kokosovu mucku by som nepridal pretoze to je uz suseny kokos to co som pouzil ja je kokosova kasa ktora sa vyraba z mleteho kokosoveho jadra.
ivocka5
ten prvý krok zaujímal aj mňa :-) tiež si to asi nebudem môcť pripraviť v takejto verzii (kvôli surovinám), ale nejako si to prispôsobím, keďže kokos mám veľmi rada :-) možno si urobím len kokosový krém a ananásový kompót :-) budem sa musieť uskromniť, ale určite to bude aj tak výborne chutiť :-))) ďalší skvelý recept, @ethanel :-)
renulienka
...@ethanel krasny recept a aj suroviny su dostupne podla mna... v case vianocnom urcite kazdy moze kupit v ktoromkolvek vacsom obchode cerstvy kokos, kokosove mlieko takisto,tak nevidim dovod nevyskusat tuto paradu...super;-)
jamarlen
na raňajky si robievam tvarohovojogurový/ maximálne 3-4%tuku/ krém s mixovanou kokosovou múčkou, ananásom a medom, skvelá chuť, i keď určite kyslejšia, ako tvoja šľahačková pena, @ethanel.... veru, zajtra si pridám aj v pomarančovej šťave namočené ovsené vločky. teším sa na ďaľšie inšpirácie:))
lyali
@ethanel , na obr v bode 1 sa myslí "creamed coconut" kokosové mlieko? Vďaka.
ethanel
@lyali creamed coconut je jadro kokosu, ktore je spracovane na tuhy krem je vakuovo balene a je velmi tvrdej konzistencii ale po zahriati zacne makknut a vzikne nieco na baze besamelovej konzistencie.
2010
Parada, vsetko co lubim ... ale pozeram na druhu stranu odchadzam za tyzden na lod a nezmestim sa do obleku cheers
helca103
škoda,že mi to nemá kto urobiť hneď by som si dala lebo to vypadá veľmi veľmi dobre :-)
jerica
niet čo dodať , exscelentné:-) ako všetky:-) TVOJE !