Foto: 2010
Pred niekolkymi mesiacmi som pridal klasicky grecky recept na pecenu zeleninu Briam a ta ma inspirovala na tento pokus, plus som mal ine Zobraziť celý popisPred niekolkymi mesiacmi som pridal klasicky grecky recept na pecenu zeleninu Briam a ta ma inspirovala na tento pokus, plus som mal ine zeleniny tak som si vymyslel azijsku variantu.Takze pecena tekvica, baklazan a sladke zemiaky , nakoniec zaliate cervenym kari a kokosovym mliekom. PS: Malo byt z jedneho hrnca ale som jej dal vela tak skoncilo z jedneho plechu.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
500 g thajské |
|
500 g fialove |
|
1 vacsia |
|
2 |
|
za hrst |
|
2 struciky |
|
200 ml |
|
1 alebo limetkova kora |
|
varianta: | |
2 lyzice |
|
250 ml |
|
3 lyzice |
|
|
|
|
Postup
-
1
V nasom pripade polku tekvice ( tvrdej ako skala ) osupeme a nakrajame na kocky. Tak isto sladke zemiaky na cca. 1cm koliecka.Ked mame taky maly baklazan tak len na polky ( netreba ho ani macat ani solit ) ked mame velky tak nakrajame na kocky a dame do slanej vody "odhorknut").Vacsiu cervenu cibulu nakrajame na hrubo tak isto aj cesnak.
-
2
Zeleninu posolime pokorenine a poolejujeme a rukami poriadne vsetko premiesame.U nas sa je stiplave tak pridame na hrubo pokrajanu feferonku a nasekane listky koriandra. Podlejeme vyvarom a dame piect bez miesania na cca. 40 minut pokial nie je tekvica hotova , makka.
-
3
Robili sme este variantu ked bolo vsetko upecene, pridali sme kokosove mlieko zmiesane s kari pastou a nechali prepiect este 5 minut.Takze na vzniklo take daake zapekane zeleninove kari.
-
4
Druhu variantu sme servirovali len tak dietne na veceru s vajickom. ( treba pred Vianocami...)
v thajsku maju aj ceresnove malicke , vyhoda je ze netreba ziadne odhrknutie
picasaweb.google.com/lh/photo/cT0V3jHdDgtGHs9fQw8Y6A...