Ázijská hríbová polievka z enoki, shiitake a tofu
Foto: 2010
Zaujmava azijska kombinacia susenych shiitake a cerstvych enoki hribov a tofu. Na vareche mi pomohli a uz viem ako sa enoki volaju po slovensky "Plamienka Zobraziť celý popisZaujmava azijska kombinacia susenych shiitake a cerstvych enoki hribov a tofu. Na vareche mi pomohli a uz viem ako sa enoki volaju po slovensky "Plamienka zimna" latinsky su "Flammulina velutipes".Maju jemnu chut a pripravuju as velmi kratko .V cinskom lekarstve sa tiez pouzivaju na choroby pecene.Shiitake sa volaju "Huzevnatec jedly "a pouzivaju sa pri znizovanu chloresteloru v tradicnom lekarstve. PS: tieto info mam z linku na huby http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Lentinula-edodes/Huzevnatec-j
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
6 (namočené) |
|
200 g, tvrdsie |
|
1 cm nakrajany nadrobno |
|
2 |
|
6 |
|
2 struciky |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
1 lyzica |
|
3 lyzice |
|
1 lyzicka |
|
1 lyzica (maizena) |
|
2 lyzice |
|
|
|
podla potreby |
|
Postup
-
1
Shitaki susene hriby namocime do vody podla navodu, ked sa napiju pokrajame na platky, Tofu tvrdsie nakrajame na na kocky a nechame marinovat s hribovou sojovou omackou cinskym octom min. 30 minut. Medzi tym si pripravime na drobno nakrajany cesnak , jarnu cibulku a cerstvy zazvor.
-
2
Na horuci olej dame cele secuanske korenie ,pomiesame pokial nezacne praskat,a hned pridame cesnak a cerstvy nakrajany zazvor ktory kratko oprazime. Povyberame namarinovane tofu a tiez oprazime.Potom som pridal "napucane" susene shiitake a po niekolkych minutach som prilial marinadu v ktorej bolo tofu a este som pridal cinske vino na varenie . Pridal vodu v ktorej bol rozmiesany kuraci bujon ( mnozstvo podla potreby kolko vas je ) u nas to bolo tak 3/4 litra. Dal varil cca 10 minut , ( zalezi od hribov ).
- 3
Enoki ptrebuju len tak 1-2 minuty lebo tieto boly velmi mlade. Odkrezal spodnu cast a rozdelil, pridal do polievky tak isto som pridal jarnu cibulku a na drobno nakrajanu koriandrovu vnat. Z Polievky som odobral par sufaniek a v miske som zmiesal s maizenou aku chceme hustu a vlial naspat a prevaril.Osolil podla potreby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=49872...