OSVIEŽUJÚCI CITRÓNOVÝ KOLÁČ

aleana - fotkaaleana, 26. mája 2013
OSVIEŽUJÚCI CITRÓNOVÝ KOLÁČ
Foto: aleana

Vyskúšajte tento ľahký, kyslý, ale zároveň sladký osviežujúci citrónový dezert. Ideálny na prichádzajúce letné dni. Cesto je pekne krehké, ktoré je plnené tvarohovo - Zobraziť celý popisVyskúšajte tento ľahký, kyslý, ale zároveň sladký osviežujúci citrónový dezert. Ideálny na prichádzajúce letné dni. Cesto je pekne krehké, ktoré je plnené tvarohovo - ricottovou plnkou. Obľúbite si ho, verte mi. Tento krát som upiekla bezlepkovú variantu, ale ak nemáte po ruke mandľovú a kokosovú múku, môžete použiť akúkoľvek celozrnnú.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cesto: 125 g mandľovej múky, 125 kokosovej múky, 2 žĺtka, 40 g medu, šťava a kôra z 2 citrónov, 80 g arašidového masla Plnka: 200 g ricotty, 150 g jemného odtučneného tvarohu, 2 bielka, 1 celé vajce, kôra z 1 citrónu, 1 PL zlatého klasu (vanilkový puding), 80 g medu

  2. 2

    Postup: Všetky suroviny na cesto som si zmiešala v hlbokej miske a vymiešala metličkami. Zmes som vložila do vymazanej tortovej formy (kokosovým olejom) a jemno s prstami som roztláčala po celej ploche, aj po okrajoch (ako je vidno na fotke). Piekla som 10 - 15 minút (cesto je dobre niečím zaťažiť, pri pečení sa nafukuje, napríklad príborom). Kým sa cesto pieklo, v ďalšej miske som si vymiešala bielky s cukrom a opatrne vmiešavala tvaroh s ricottou a ostatnými surovinami. Po 10 - 15 minútach som cesto vytiahla, zmes vyliala na cesto a znova dala piecť na 25 minút. Hotovo. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia