Foto: vavan
zrýchlené raz prekladané
na 180 °C
Postup
-
1
Z droždia,cukru a z 1/2dcl vlažného mlieka pripravíme kvások,ktorý necháme vykysnúť
-
2
Do múky pridáme soľ,korenie,mleté oškvarky,masť,žĺtky vykysnutý kvások zvyšné mlieko a vypracujeme cesto.Necháme na teplom mieste kysnúť1 hodinu
-
3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik
-
4
stočíme do rolády
-
5
Valčekom sploštíme
-
6
prekladáme jednu polku naľavo
-
7
druhú poľku preložíme na pravo
-
8
a potom obidve ešte preklopíme prikryjeme utierkou a necháme 20 minút kysnúť
-
9
cesto vyvaľkáme na obdĺžník hrúbky 0,8cm nožíkom namriežkujeme a vykrajujeme malou okrúhlou formičkou pagáčiky
-
10
Uložíme na papierom vystlaný plech rúru vyhrejeme na 180° C a pagáčiky necháme ešte 15 minút na plechu podkysnúť potrieme vajíčkom môžeme posypať semiačkami a dáme piecť.
-
11
Slanú dobrú chuť!
moja mama robila takymto sposobom, ja robim tak, ze skvarky natieram a potom valkam, nabuduce a vratim k tomuto sposobu, ked si mi ho pripomenula, lebo na nich niet chyby, je to jednoduchsie mast a skvarky su prave vytopene.
vdaka a krasne sviatky!