Orechovo-parížske rezy fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 19. júna 2016
Orechovo-parížske rezy (fotorecept)
Foto: luwinka

Náš nedeľný zákusok. Piekla som v okrúhlej forme.

15-17 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
150 g
4 ks
7 PL mleté
3 PL
5 PL vlažná
1 ks
Plnka: Parížsky krém
400 ml 30 %
200 g
2 ks
2 ks
 domáci
Ozdoba:
 strúhaná




Postup

  1. 1

    Ako prvé si žltky vymiešame s cukrom do peny. Pridávame vlažnú vodu, potom olej. Pridáme pomleté orechy a vymiešame. Múku rozmiešame s práš. do pečiva a zamiešame ju do cesta. Nakoniec primiešame zľahka tuhý sneh. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorej dáme cesto.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme vo vyhriatej trúbe na 180 stupňov 15 - 17 minút.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vychládnuť a vyklopíme z formy. Prežeme na 2 pláty.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Parížsky krém: Ešte večer - deň pre pečením si dáme do hrnca šľahačkové smotany a polámanú čokoládu.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Za stáleho miešania privedieme k varu, čokoláda sa musí úplne rozpustiť.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto pripravený krém miešame do vychladnutia a dáme ho do chladničky cez noc.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na druhý deň si pridáme do neho Smetafixy a ušľaháme šľahačom na parížsky krém.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na spodný plát nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme, (trochu si necháme z neho aj na vrch).

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Banány pokrájame na kolieska, ktoré poukladáme na vrch krému.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrchný plát natrieme džemom a priložíme na vrch a zatlačíme.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zvyšným krémom potrieme vrch a posypeme postrúhanou čokoládou. A máme hotovo. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    V reze.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pokrájané na rezy - na tácke.

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    :-)

    Orechovo-parížske rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

haji
Oh, to musí být dobrota! Celkem proveditelný receptík, který je jistě chutný i efektní! V jednoduchosti je krása! U mě moc dobrý, podle mě nikde žádná zrada nečíhá. Díky moc, ukládám.
3sandra3
To musí byť chuť rozprávky.... veľmi sa mi páči...vyskúšam.... Ukladam si do KK.
sracz
Rád budem hosťom, Tebou pozvaným, @luwinka milá, lebo obdivujem spoločnosť šikovných gazdiniek!
staja
Presne podľa mojej chuti, veľmi lákavý. Musím vyskúšať.
venusa
Najvdacnejsia plnia aka kedy existovala. Znesie pod sebou každé ovocie. Čokoláda je vhodnejšia čím viac % kakaa, netreba uz dávať žiadne stuzovace, drzí aj bez nich.
izabella929
Parížska šľahačka v zákuskoch nikdy nesklame...mám to odskúšané na všetky spôsoby..v kombinácii s orechmi musela byť báječná.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia