Orechovník

jollyl - bez fotkyjollyl, 7. februára 2013

Orechovník 250 g masla, 4 žĺtky kocka čerstvého droždia 150 ml mlieko Trochu cukru do kvásku lyžičky soli 1 citróna 2 lyžice kyslej smotany asi 600-700g múky asi 500 g vlašských džem 4 bielka 200 g cukru Zobraziť celý popisOrechovník 250 g masla, 4 žĺtky kocka čerstvého droždia 150 ml mlieko Trochu cukru do kvásku lyžičky soli 1 citróna 2 lyžice kyslej smotany asi 600-700g múky asi 500 g vlašských džem 4 bielka 200 g cukru urobíme kysnuté cesto. rozdelíme na 4 časti..rozvaľkáme.naplníme plnkou,z vyšľahaných bielok,cukru džemu a orechov..zrolujeme kraje ku stredu..na vrchu rozotrieme ešte trochu plnky.. pečieme pri 200°C dozlatista. Orechy môžme nahradiť makom alebo kakaom s cukrom...

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia