Orechové rezance fotorecept

michal1977 - fotkamichal1977, 18. marca 2012

V detstve som mal toto jedlo rád, ale často som ho nejedával. Vďaka strojčeku na rezance sa mi v súčasnosti otvorili možnosti si svoje Zobraziť celý popisV detstve som mal toto jedlo rád, ale často som ho nejedával. Vďaka strojčeku na rezance sa mi v súčasnosti otvorili možnosti si svoje obľúbené jedlá robiť celkom sám a podomácky...

6
porcií
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks domáce
200 g
40 g
150 g
200 g
20 g




Postup

  1. 1

    Z múky a vajec si vymiesime cesto na rezance. Keď je hotové, tak ho zabalíme do potravinárskej fólie aby nám neobschlo.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto nakrájame na cca 1 cm pláty a na strojčeku postupne vyvaľkáme. Na široké rezance používam stupeň 0, 3 a nakoniec 5. Ja mám vždy na stroji domáci motorček... :) Vyvaľkané pláty si zatiaľ odložíme na utierku odpočinúť na 20 minút.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celé orechy spolu s kúskom masla prehrejeme. Keď je všetko horúce, pridáme kryštálový cukor a necháme skaramelizovať. Výsledok bude niečo podobné ako pekanové orechy.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A toto sú skaramelizované orechy.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odpočinuté cesto nakrájame na stredne dlhé časti a porežeme strojčekom na široké rezance. Dáme do vriacej vody a uvaríme. Kedže sú to čerstvé domáce rezance, takže ich varíme len 5 minút. Ale každý si to musí určiť sám podľa hrúbky cesta.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarené rezance zmiešame s roztopeným maslom a zmesou pomletých orechov a cukru. Pomiešame a navrch dáme skaramelizované orechy. Dobrú chuť.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

margaretka28
niet nad domáce rezance,aj ich robím a mám presne taký istý strojček,na ktorý nedám dopustiť a podobne päťročného pomocníka,ktorý ak zbadá že idem robiť rezance tak už sa hlási "krútiť"
ainy
Jaj slinky mi stiekli, super napad
marikafil
Ale tie orechy! Mňamky. Také by mohli servírovať aj v dobrých reštikách a nemuseli by sa hanbiť.
ola111
Takýchto rezancov som sa ale narobila,keď boli deťúrence malé,tiež ich
obľubovali,krásnu pomocníčku máš:-)
1x nani2
orchidea
mám rada rezance s orechami ale robím ich len s obyčajnými zomletým orechami, tie tvoje karamelové sa mi veľmi páčia, to určite vyskúšam...
irenaw
rezance som mala hotové, orechy zomleté, no mohli sme mať niečo iné na večeru? ďakujem za pripomenutie :-)
rockovymatador
Rockový matador pozdravuje všetkých varecháčov a zajtra ideme na tento recept spolu s manželkou.S rockom na veky vekou ,čaute.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia