Linecké pečivo
Linecké pečivo

Orechové linecké srdiečka

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 29. októbra 2021
Orechové linecké srdiečka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 ks
porcií
50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
150 g
300 g
120 g mleté
1 ks
 (na zlepovanie)
 (na ozdobenie)




Postup

  1. 1

    Múku, práškový cukor a mleté orechy zmiešame v miske, pridáme na malé kúsky nakrájané maslo a rukami rozmrvíme. Pridáme vajíčko a vymiesime kompaktné cesto. Cesto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Nasledujúci deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C 12 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí pečivo zlepíme lekvárom. Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia