Obličky s hubami
Obličky s hubami

Obličky s hubami v lístkovom koláčiku fotorecept

Roman Martinkovič
šéfkuchár Hotela FIS Jasná****, 1. februára 2019
Obličky s hubami v lístkovom koláčiku (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g
100 g
5 g
150 g (čerstvé alebo mrazené)
 ml
200 ml
 čerstvé (estragón, petržlenová vňať)
Lístkové koláčiky:
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Obličky rozkrojíme na polovice, ostrým špicatým nožom dobre vyčistíme a poumývame v studenej vode. Nakrájanú cibuľu speníme na horúcej masti a pridáme nakrájané obličky. Dobre zarestujeme, osolíme a okoreníme.

    Obličky s hubami v lístkovom koláčiku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak a očistené nakrájané huby, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme biele víno. Podusíme asi 10 minút a pridáme smotanu. Podusíme, kým omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme maslo a nasekané bylinky.

    Obličky s hubami v lístkovom koláčiku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 7 – 10 cm. Vykrojené kolieska vrstvíme na seba – 3 vrstvy – potrieme vajíčkom a posypeme morskou soľou a čiernymi sezamovými semienkami. Pečieme pri 180 °C 10 – 15 minút. Upečené košíčky zvrchu zrežeme a naplníme zmesou obličiek s hubami.

    Obličky s hubami v lístkovom koláčiku (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu