Foto: filipvlk
rýchly dezert, letný a chutný
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si rozvaľkáme na čo najtenšie a nakrájame na tenké plátky o veľkosti asi 10x10 centimetrov. Pečieme asi 10 minút pri 250°C (alebo pokým nebude mať cesto zlatistú farbu) Upečené lístkové cesto necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým si pripravíme krém. 200ml smotany vyšľaháme na tuhú šlahačku, pridáme dve kyslé smotany (50ml slahačky si odložíme) a vanílínový cukor. Zamiešanie a odložíme na bok. Na ohni si rozpálime hrniec a pripravíme karamel, do ktorého nalejeme zvyšných 50ml smotany na šlahanie (urobíme si tak trochu karamelovej šlahačky na dozdobenie). Ovocie nakrájame na väčšie kúsky.
- 3
Na tanier si uložíme upečené lístkové cesto na 1 porciu asi 4-5 kúskov, položíme ovocie, zalejeme smotanovým krémom, tiež asi 4 lyžíče a dozdobíme karamelovou šlahačkou. Podávame vychladené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu