Foto: 2010
Jednoduche jedlo do pochmurneho dna , ktore nevyzera velmi Japonske ale je to ich domace varenie.
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
500 g |
|
1 nasekaná |
|
2 hrnceky |
|
3 lyzice |
|
1 lyzica |
|
1 lyzica |
|
1-2 lyzice |
|
1 lyzica |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Cibulu, zemiaky a maso nakrajame. Maso v miske polejeme olejom a premiesame moze byt hovadzie alebo bravcove tradicne aj masnejsie. Cibulu dame rychlo oprazit na troche oleja pridame maso a oprazime -zatiahneme.
- 2
Podlejeme vyvarom -dashi alebo vodou a zacneme pridavat ochutiny najpr sake pomiesame pockame pocukrujeme premiesame pockame cca 1 minutu nakoniec pridame mirin a sojovu omacku. Sol sa vzdy dava posledna. Zbierame penu ktora sa tvori.Pol hodinu pred koncom pridame zemiaky . Varime do makka a dame vyvarit aspon polku stavy.
- 3
Tento recept ma vela variacii a pridava sa korenova zelenina aj tofu alebo slize alebo ako v nasom pripade sme dali cinsku kapustu. Je to klasicky Japonsky recept inspirovany zapadom. U nas sa toho varilo ako pre armadu ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som len chcel povedat ze domace Japonske jedla nie su len sushi .
Tak isto maju rezne ale ich casto jedia s kari omackou aj slizami a ryzou.