Nedeľná Čína fotorecept

2010 - bez fotky2010, 9. marca 2011
4
porcie
20 minut minút
príprava
20 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
200 g cerstva
150 g male cerstve
150 g cerstva
5 susene
150 ml kozervovane
150 g mlady cely
1  shalotka
1 strucik
 čerstvý lístky
3
marinada:
1 salotka
1 strucik
2 cm  nakrajany nadrobno
1lyzica
1 lyzicka
omacka:
1lyzica lahkasój
1lyzica
1 lyzicka na varenie
2 lyzicky
1/2 lyzicky
1/2 lyzicky




Postup

  1. 1

    V tomto recepte naporcujeme panenku inac ako sa bezne robi. Najprv ju odblanime a rozkrojime na dve polovicky. Kazdu polku nakrajame po dlizke po vlaknach na styri platky a dame do misky s marinadou z cibule salotky , cesnaku a cerstveho zazvoru ,lahkej sojovej omacky,sezamoveho oleja a cerstvych bazalkovych listkov , premiesame a odlozime zakryte cez noc do ladnicky.

    Nedeľná Čína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime si cerstvu zeleninu , mladucku mrkvu zlahka v celku oskrabeme, nechame kusok vnate na dekoraciu.Malicke sampiony ocistime ako sme zvyknuty , dakto supe dakdo nie a pouzijeme v celku.Mlade hraskove lusky odkrojime konce a nebolo treba ani vyberat "fuz" ,tiez pouzijeme v celku. Jarne cibulky - tenke som nakrajal na cca 4 cm kusky.Ked mame hrubsie treba po dlzke rozkrajat na polky.Mlade cerstve kukuricky stacilo len oplachnut .( ked nie su knzervovane su OK.) Shitaki susene hriby sme dali namocit - napucat do vlaznej vody cca. 1 hodiny. Stopky som nepouzil a nakrajal na sliziky .( Zalievaciu vodu som odlozil na stranu na podlievanie).

    Nedeľná Čína (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do woku na rozpaleny olej dame nakrajanu cibulu shalotku , cesnak a rychlo oprazime. Zacneme na etapy pridavat zeleninu podla tvrdosti a dlzky pripravy , mrkva a kukuricky idu prve.Oprazime rychlo a podlejeme vodou z hribov zakryjeme a chvilu podusime.cca 2 minuty.

    Nedeľná Čína (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame mlade sampiony a shitaky nakrajane na sliziky a bambusove vyhonky z konzervy t podusime pridame but zvysnu vodu z hribou alebo lyzicu dve vody ....( zalezi kdo ma ako rad chrumkave alebo viac hotove).

    Nedeľná Čína (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posledne pridame male cerstve cele hrasky a jarnu cibulku .Ochutime podla potreby.

    Nedeľná Čína (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vsetko podlejeme omackou ktoru sme spravili v hrnceku zmiesanim sojovej omacky , oyster omacky a cinskeho vina na varenie plus s lyzickou maizeny sezamoveho oleja trosky cukru..Poriadne premiesame "stir fry" pokial nam omacka zahustne.Na koniec posypeme a vmiesame cerstvu nakrajanu koriandrovu vnat.

    Nedeľná Čína (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzi tym sme si rozpali grill ( trochu poolejujeme ) a dame na etapy grilovat marinove kusky svieckovej.Tym ze su to tenke platky staci cca 2minuty z kazdej strany.Kazdu stranu pri grilovani ochutime cerstvym drvenym korenim a morskou solou.

    Nedeľná Čína (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na koniec ozdobime sezamovymi semienkami a na drobno nakrajanou cervenou malo stiplavou chilli paprickou. Tym ze sa sviatky blizia , servirujeme same .... perfektna delena strava.

    Nedeľná Čína (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evusik
@2010 ja nemám slov..... už len samotný pohľad na tvoje prekrásne fotky ma dvíha zo stoličky a moje nohy smerujú do kuchyne.... ale tam nič podobné nenájdem..... je to fakt slávnostné, jedlo i foto :-)
julica
ježín, super. závidím ti ten prístup k čerstvej zelenine, my tu terazt máme asi najhluchejšie obdobie roka
tizian1cat
ved to, my tak teraz mozeme jest tie plastove rajciny zo supermarketu, kde ked zavriem oci, neviem, do coho som zahryzla. Musí skvelo chutit s tým mladuckým hráskom a mrkvickou!!!
tatranka
To je ohromná mňamka.Na to by ma veru nebolo treba dlho pozývať.Esteticky uložené na tanieri,ohromný recept.
marianne69
...vsetka chvala uz bola napisana,nemam co dodat,len tolko: Cina vyzera vynikajuco,darmo, si raz odbornik:-)
klarova
Raz vyskúšam. Vyzerá to dobre. Nemám totiž paneku, kúpim.
Tiež by som chcela vyskúšať kuraciu polievku pravú ázijsku viete niekto?
Keď tak napíš.
kaia1
Krasne foto, inspirujuci, zdravy a vynikajuci recept. Vdaka.
2010
Dakujem za komentare , len tak pre zaujmavost najdrahsi bol ten cerstvy hrasok viac ako panenka ,uz som ho zobral ale nemal som okuliare a pri pokladni som skoro omdlel 10 EU kg.
tetuska
tá zelenina vyzerá super, a mrkva ešte aj s trochou vňate...
klarova
A keď nemá gril na čom to mám robiť ? Poraď prosím, lebo to ja musím urobiť, ty si určite číňan alebo ho máš ako kamarátka. Muži sú úžasny kuchári.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia