porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
200 g cerstva |
|
150 g male cerstve |
|
150 g cerstva |
|
5 susene |
|
150 ml kozervovane |
|
150 g mlady cely |
|
1 shalotka |
|
1 strucik |
|
čerstvý lístky |
|
3 |
|
marinada: | |
1 salotka |
|
1 strucik |
|
2 cm nakrajany nadrobno |
|
1lyzica |
|
1 lyzicka |
|
omacka: | |
1lyzica lahkasój |
|
1lyzica |
|
1 lyzicka na varenie |
|
2 lyzicky |
|
1/2 lyzicky |
|
|
|
1/2 lyzicky |
|
|
|
|
Postup
-
1
V tomto recepte naporcujeme panenku inac ako sa bezne robi. Najprv ju odblanime a rozkrojime na dve polovicky. Kazdu polku nakrajame po dlizke po vlaknach na styri platky a dame do misky s marinadou z cibule salotky , cesnaku a cerstveho zazvoru ,lahkej sojovej omacky,sezamoveho oleja a cerstvych bazalkovych listkov , premiesame a odlozime zakryte cez noc do ladnicky.
-
2
Pripravime si cerstvu zeleninu , mladucku mrkvu zlahka v celku oskrabeme, nechame kusok vnate na dekoraciu.Malicke sampiony ocistime ako sme zvyknuty , dakto supe dakdo nie a pouzijeme v celku.Mlade hraskove lusky odkrojime konce a nebolo treba ani vyberat "fuz" ,tiez pouzijeme v celku. Jarne cibulky - tenke som nakrajal na cca 4 cm kusky.Ked mame hrubsie treba po dlzke rozkrajat na polky.Mlade cerstve kukuricky stacilo len oplachnut .( ked nie su knzervovane su OK.) Shitaki susene hriby sme dali namocit - napucat do vlaznej vody cca. 1 hodiny. Stopky som nepouzil a nakrajal na sliziky .( Zalievaciu vodu som odlozil na stranu na podlievanie).
-
3
Do woku na rozpaleny olej dame nakrajanu cibulu shalotku , cesnak a rychlo oprazime. Zacneme na etapy pridavat zeleninu podla tvrdosti a dlzky pripravy , mrkva a kukuricky idu prve.Oprazime rychlo a podlejeme vodou z hribov zakryjeme a chvilu podusime.cca 2 minuty.
-
4
Pridame mlade sampiony a shitaky nakrajane na sliziky a bambusove vyhonky z konzervy t podusime pridame but zvysnu vodu z hribou alebo lyzicu dve vody ....( zalezi kdo ma ako rad chrumkave alebo viac hotove).
-
5
Posledne pridame male cerstve cele hrasky a jarnu cibulku .Ochutime podla potreby.
-
6
Vsetko podlejeme omackou ktoru sme spravili v hrnceku zmiesanim sojovej omacky , oyster omacky a cinskeho vina na varenie plus s lyzickou maizeny sezamoveho oleja trosky cukru..Poriadne premiesame "stir fry" pokial nam omacka zahustne.Na koniec posypeme a vmiesame cerstvu nakrajanu koriandrovu vnat.
-
7
Medzi tym sme si rozpali grill ( trochu poolejujeme ) a dame na etapy grilovat marinove kusky svieckovej.Tym ze su to tenke platky staci cca 2minuty z kazdej strany.Kazdu stranu pri grilovani ochutime cerstvym drvenym korenim a morskou solou.
-
8
Na koniec ozdobime sezamovymi semienkami a na drobno nakrajanou cervenou malo stiplavou chilli paprickou. Tym ze sa sviatky blizia , servirujeme same .... perfektna delena strava.
Tiež by som chcela vyskúšať kuraciu polievku pravú ázijsku viete niekto?
Keď tak napíš.
www.toprecepty.sk/osobny-profil.php?uzivatel=137...
www.toprecepty.sk/recept/1726-maklube---arabsky-hrniec-na...