Foto: dvorka
Struková fazuľka a hlavne tá bez "fúzov" je u nás doma vďačnou zeleninou. Toho roku mi priebežne rodí už vyše mesiaca. Mám ju zamrazenú, Zobraziť celý popisStruková fazuľka a hlavne tá bez "fúzov" je u nás doma vďačnou zeleninou. Toho roku mi priebežne rodí už vyše mesiaca. Mám ju zamrazenú, v sladkokyslom náleve a teraz som vyskúšala urobiť v soli.
príprava
Postup
-
1
Fazuľku som si umyla, odstrihla špičky a nastrihala na 1,5 - 2 cm kúsky. Odvážila som ju a podľa toho som odvážila soľ. Soli by malo byť 1/3 z váhy fazuľky.
-
2
Do jedného pohárika od horčice sa zmestí asi 175 - 180 g fazuľky (to som si najskôr odmerala) a tak som si rozdelila fazuľku aj soľ na dve časti.
-
3
Po častiach som pridávala do pohára fazuľku a zasypávala soľou. Utlačila som ju a znova pridala novú vrstvu.
-
4
Na utlačenú fazuľku som nasypala soľ tak, aby jej bolo asi 0,5 cm a úplne zakryla fazuľku.
-
5
Poháre som zavrela vysterilizovaným víčkom, označila. Pred spotrebou treba fazuľku dobre umyť od soli a variť tak ako obvykle. Takýmto spôsobom sa uskladňuje aj koreňová zelenina do polievky, cesnak a bylinky, tak zas nabudúce vyskúšam aj to.
Diskusia k receptu