Nakladaná struková fazuľka v soli

dvorka - fotkadvorka, 20. augusta 2012
Nakladaná struková fazuľka v soli
Foto: dvorka

Struková fazuľka a hlavne tá bez "fúzov" je u nás doma vďačnou zeleninou. Toho roku mi priebežne rodí už vyše mesiaca. Mám ju zamrazenú, Zobraziť celý popisStruková fazuľka a hlavne tá bez "fúzov" je u nás doma vďačnou zeleninou. Toho roku mi priebežne rodí už vyše mesiaca. Mám ju zamrazenú, v sladkokyslom náleve a teraz som vyskúšala urobiť v soli.

30 minút
príprava

Suroviny

350 g
120 g




Postup

  1. 1

    Fazuľku som si umyla, odstrihla špičky a nastrihala na 1,5 - 2 cm kúsky. Odvážila som ju a podľa toho som odvážila soľ. Soli by malo byť 1/3 z váhy fazuľky.

    Nakladaná struková fazuľka v soli  - obrázok 1
  2. 2

    Do jedného pohárika od horčice sa zmestí asi 175 - 180 g fazuľky (to som si najskôr odmerala) a tak som si rozdelila fazuľku aj soľ na dve časti.

    Nakladaná struková fazuľka v soli  - obrázok 2
  3. 3

    Po častiach som pridávala do pohára fazuľku a zasypávala soľou. Utlačila som ju a znova pridala novú vrstvu.

    Nakladaná struková fazuľka v soli  - obrázok 3
  4. 4

    Na utlačenú fazuľku som nasypala soľ tak, aby jej bolo asi 0,5 cm a úplne zakryla fazuľku.

    Nakladaná struková fazuľka v soli  - obrázok 4
  5. 5

    Poháre som zavrela vysterilizovaným víčkom, označila. Pred spotrebou treba fazuľku dobre umyť od soli a variť tak ako obvykle. Takýmto spôsobom sa uskladňuje aj koreňová zelenina do polievky, cesnak a bylinky, tak zas nabudúce vyskúšam aj to.

    Nakladaná struková fazuľka v soli  - obrázok 5

Diskusia k receptu

marijanka712
zaujímavé ... už si to predtým vyskúšala , alebo aj ty si to robila prvý krát??? to by mohol k tomu isť aj kôpor , alebo aj ten niekto konzervuje solou.
paeva
Dvorka, myslíš, že by som tak mohla uskladniť aj zeleninovú papriku zelenú? dostala som väčšie množstvo, lečo nechcem robiť, poraďte dik
dvorka
Ja som takto robila prvý krát, v knižke sa píše že takto sa uskladňovala zelenina už dávno. Som zvedavá ako to dopadne. V zime budem múdrejšia. Papriku nemám a tak ju ani nerobím. No niekto robí nátierku z papriky a potom sterilizuje. Určite sa nájde nejaký recept aj na Vareche.
makinka31
@dvorka ja takto presýpam soľou kôpor, petržlenovú vňať a vydrží pekne dlho. Fazuľku nakladám v sladkokyslom náleve, takto som nerobila.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia