Foto: eraserhead
Upozornenie, kto má problém s cholesterolom nech sa tomuto jedlu vyhne na 3 mäsiarstvá.
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mozog dáme na pol hodinu do studenej vody.
-
2
Umyjeme a necháme odkvapkať. Zľahka odstránime blanu, tak aby sme neporušili štruktúru.
-
3
Opäť umyjeme a necháme odtiecť.
-
4
Dáme variť do osolenej vody s bobkovým listom na 20 minút. Počas varenia priebežne zbierame vzniknutú penu. Kým sa nám to varí, zarobíme si šťavu z jedného citróna s olejom. Citrónovú šťavu prefiltrujte cez jemné sitko.
-
5
Uvarené opatrne vyberieme a necháme odtiecť prebytočnú vodu.
-
6
Nakrájame a polejeme zmesou citrónovej šťavy a oleja.
Diskusia k receptu