Mozog bravčový s olejom a citrónom

eraserhead - fotkaeraserhead, 7. januára 2012

Upozornenie, kto má problém s cholesterolom nech sa tomuto jedlu vyhne na 3 mäsiarstvá.

5
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Mozog dáme na pol hodinu do studenej vody.

    Mozog bravčový s olejom a citrónom - obrázok 1
  2. 2

    Umyjeme a necháme odkvapkať. Zľahka odstránime blanu, tak aby sme neporušili štruktúru.

    Mozog bravčový s olejom a citrónom - obrázok 2
  3. 3

    Opäť umyjeme a necháme odtiecť.

    Mozog bravčový s olejom a citrónom - obrázok 3
  4. 4

    Dáme variť do osolenej vody s bobkovým listom na 20 minút. Počas varenia priebežne zbierame vzniknutú penu. Kým sa nám to varí, zarobíme si šťavu z jedného citróna s olejom. Citrónovú šťavu prefiltrujte cez jemné sitko.

    Mozog bravčový s olejom a citrónom - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené opatrne vyberieme a necháme odtiecť prebytočnú vodu.

    Mozog bravčový s olejom a citrónom - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájame a polejeme zmesou citrónovej šťavy a oleja.

    Mozog bravčový s olejom a citrónom - obrázok 6

Diskusia k receptu

jamarlen
mňam, tuk a cholesterol potrebujeme aj pre vlastný mozog,aby naše neuróny dobre plávali..... raz za päť rokov si to rád doprajem...
hubarka35
mnám mozoček...takto som ho ešte nerobila,vyskúšam-len to je nedostatkový tovar u masiara..málokedy ho dostanem kúpit.....
elekra
Milujem mozoček na cibuľke s vajíčkom a hráškom........ Takto upravený som ešte nejedla, ale vyzerá byť veľmi chutný.
danculka
Pamätám si na to ako dieťa,že na zabíjačke nám to ,ako detom pripravila mamka s vajíčkom,aby toho bolo viac,super jedlo....
alena45
občas vídam v mäsiarstve, ale nemala som odvahu kúpiť, lebo som nevedela čo a ako, tak dík za postup.
klaura
veru, ako malá som ho tiež jedávala ... ako @dancu ľka ... to bolo prvé, čo mamka pripravila pri zabíjačke ... prasa ešte viselo a my detiská sme sa už napchávali ... ale neviem, či by som to zjedla dnes ... :) recept ale neodsudzujem, veď pre druhého to môže byť pochúťka, priam delikatesa náramná ...
celero
parádny recept. super fotky aj názov :) určite niekedy recept skúsim.
evanaaa
Mozoček na vajíčku nie je najhorší, veď jeme aj iné vnútornosti. Ale ako sa tu píše, je to nedostatkový tovar , nie ako kedysi, keď bolo všetko dostať. V BA bola predajňa blízo Manderláka, z druhej strany kde predávali len vnútornosti. Iste po nej už nie je ani pamiatky.
1x hubata
remcula
WOU!!!! Já jsem s mozečkem zatím dělala jen vaječinu a jednou jsem s ním plnila žampiony, myslím, že i recept je tady, nejsem si jistá. Nádhera!!
matata1
Mozoček a zabíjačka, to sú už iba spomienky. Tiež som ako decko stála naštartovaná s tanierikom, a čakala, kým mi naň ocko capne mozoček. Umyť ho a odblaniť bola moja robota, a potom nám ho mamina pripravila na cibuľke s vajíčkom. Mňam. Takýto spôsob úpravy som ešte nevidela. Škoda, že sa už k mozočku tak skoro nedostanem.
sona67
takto sa mi príprava mozocka nepozdáva, u nás sa robieva restovany s cibulkou alebo klasicky vyprazeny
viceroy
U nás bývala na zabíjačke o mozoček bitka...na cibuľke s vajíčkom.
afataga
moja mama kedysi robievala vyprazany ako rezen, pamatam sa, ze ho ale zalievala horucou vodou, nechala vychladnut a potom davala prec tie blany, tak neviem, ktory postup je spravny, ja to kupit nemozem, lebo doma by mi to nejedli, pridem k tebe na kostovku :-)))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia