Mousse z kozieho syra s lieskovcami, cvikľou a zeleným šalátom

ethanel - fotkaethanel, 3. septembra 2012
Mousse z kozieho syra s lieskovcami, cvikľou a zeleným šalátom
Foto: ethanel

Original názov Goats Cheese mousse with hazelnuts and beetroot salad , baby beetroot leaves and pea shoots.

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
80 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Kozý krémový syr dáme do misky, pridáme smotanu, lieskovcový alebo orechový olej, štipku soli a dobre vymiešame na krém. Dochutíme podľa svojej chuti, pozor na olej je veľmi aromatický tak to nepreháňame. Takto pripravený krém si dáme do vrecúška na zdobenie alebo len do misky.

  2. 2

    Ak máme mladú cviklu tak ju umyjeme , napicháme, potrieme olejom a osolíme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na 175C ,, doba je zložitá, záleží od veľkosti ,, kontrolujeme po 40min až do zmäknutia. Komu sa nechce babrať s cviklu môže použiť zaváranú alebo vákuovo balenú.

  3. 3

    Cvikľu si nakrájame na koliečka uložíme na tanier, okoreníme, osolíme. Nastriekame kopčeky syrového krému , posypeme lieskovcami, jemne pokvapkáme olejom. Podávame s miešaným listovým šalátom. Ja používam mladé cviklové listy, hrachové výhonky a mladý listový šalát.

    Mousse z kozieho syra s lieskovcami, cvikľou a zeleným šalátom  - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
neviem ako to chutí, ale vyzerá to nádherne :-)
julica
Éj, to musí byť! nádherná kombinácia, pozháňam olej
medovnicek
krásne si ho naaranžoval, určite je táto kombinácia veľmi chutná a fotografie sú ako vždy na obrovskú 1********
alexdidi
Vyzerá to úžasne,určite vyskúšam.Perfektne naservírované a perfektné i foto/ako vždy/......
ancicka
Veľmi rada privítam rcp.z kozieho syra,lebo ja si kozí syr robím.Lenže ja ked si urobím,tak je syr bielučky.
Aký je krémovy?Neviem či by som u nás dostala lieskovcový olej.Asi iný keby som použila tak by to nebolo ono.
evanaaa
Veru, pre nás nedosažiteľné ingrdiencie. Kozí syr som ani nevidela, ešte tak ovčí a orieškový olej tiež nie, musela by som zháňať.
ethanel
Dakujem, som rad ze som potesil ... naozaj je problem zohnat suroviny, skusali ste v Metre?
pikolko
som rada že si už späť už sa teším na tvoje diela zase všetko perfektné vlastne ako vždy.Prajem veľa úspechov vo vydaní knižky a nezabudni že veľa varecháčov si ju určite kúpi.Tak nech sa vydarí
sisok
no jasne, tak tvoj podpis na tomto recepte som hned spoznala. Mne to bude chutit, ale drahemu sa zda chut kozie syra moc intenzivna. Asi sa na nedelnajsom trhu poradim s mojim syrarom, cim by som to mohla nahradit. Nemas nejaky napad?
stacy77777
@Ethanel - tvoje profi recepty sú pastva pre oči... akosi si sa nám odmlčal z Varechy,určite je to škoda. Prajem všetko dobré v novom roku...
ethanel
@stacy77777 dakujem aj ked neskoro ale predsa aj tebe vsetko dobre v novom roku, no odmlca som sa preto ze som mal trochu viac inych starosti urcite si vsimnes aj na novej profilovej fotke.
elixir
Toto vyskúšam...kozí syr mám moc rada :)
babidka
@ethanel , novu profilovu fotku mas krasnu , gratulujem !
Ja osobne kozi syr velmi nemusim/skor vobec/ ale dcera s manzelom su jeho fanusikmi :-) Urcite ich tymto jedlom potesim .



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia