Moje tatárčané pirohy

ankha - bez fotkyankha, 2. februára 2013

My pirohy nerobíme zo zemiakového cesta ale z "rezancového" a prečo tatárčané? Jednoducho ich robime z ražnej múky. :)

4
porcie

Suroviny

500 g
1 ks
1 ČL
280-300 ml podľa potreby
300 g 100% ovčia
 podľa chuti
 opražená podľa chuti
 podľa chuti
 alebo sladká na poliatie




Postup

  1. 1

    Z muky, soli, vody a vajíčka si urobíme cesto . Najlepšie je si pridávať vodu postupne.

  2. 2

    Keď máme vypracované plastické cesto rozvaľkáme ho najlepšie na pomúčenej doske. Povykrajujeme kolieska naplníme a vytvarujeme do tvaru pirohu. Netereba dávať veľa plnky aby nevytiekla! :) radšej si potom pridajte na tanieri :)

  3. 3

    Do oselonej (vriacej ) vody nahádžeme pirohy (nie veľa aby sa nezlepili!) varíme cca 4-5 min. Dobrú chuť.

  4. 4

    Tip: Môžeme podávať s opečenou slaninkou cibuľkou a môžeme poliať smotanou. :)

Diskusia k receptu

babidka
Nuz , tatarcane pirohy sa robia u nas na vychode a volame ich preto tatarcane , ze sa robia s tatarcanej muky :-) Tatarka sa u nas vola pohanka , muku z pohanky volame tatarcana muka . Z raznej muky som este pirohy nerobila , asi budem musiet skusit . Miesas tu raznu muku aj s psenicnou ? Netrha sa cesto ked robis iba z cistej raznej muky ?
ankha
nie netrha :) ale treba to podsypavat. Dnes som miešala 300g muky alnatura a 200g poluhrubej. Nemala som dost raznej. No musim povedat ze ovela viac mi chutia cisto razne
daniela142
Aby bryndzová plnka pri varení nevytiekla z pirohov, do bryndze pridávame uvarené zemiaky.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia