Moderná jablková Charlotta

2010 - bez fotky2010, 11. júna 2010
Moderná jablková Charlotta
Foto: 2010

"Apple Charlotte" je tradicny anglicky recept zo 17 storocia kde biely chleba je naplneny varenymi jablkami a peceny v trube.Toto je moderna verzia Zobraziť celý popis"Apple Charlotte" je tradicny anglicky recept zo 17 storocia kde biely chleba je naplneny varenymi jablkami a peceny v trube.Toto je moderna verzia tak ako ju robim ja , mozno ze aj dalsich tisic ludi kazdy trosku inac podla svojej chuti.

20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1  kg
100  g
50  g
1
3 ks
1 lyzica
1
ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Do panvice dame roztopit maslo pridame ocistene nastruhane jablka , praskovy cukor jednu skoricu, citronovu koru, klinceky a dusime do makka cca . 10 minut ( povodny recept je uplne na pyre). Nam stale ostali male kusky.

  2. 2

    Male formicky vymazeme maslom ( povodny tradicny recept pise natriet maslom platky chleba z obidvoch stran). Z nakrajaneho bieleho chleba okrajame korky a natlacime do formiciek.( tradicny recept natiera chleba z vnutra tiez vyslahanym vajickom). Do chlebom vystlanych formiciek sme naukladaly uvarene jablka. Z chleba sme si vyrezali kruh -poklop a zatlacili sme dno formiciek.( Povodny recept vo velkej forme pise odlozit zatazene na hodinu).

  3. 3

    Do rozohriatej rury na 200 C sme dali piect na cca . 30 minut . Opatrne sme vyklopili z formiciek a natreli rozriedenym teplym marhulovym lekvarom. Aby sme dostali pekny lesk a chut.

  4. 4

    Tradicny recept sa serviruje so sladkou smotanou. My sme si zvolili cokoladovy puding a slahacku.

    Moderná jablková Charlotta - obrázok 4

Diskusia k receptu

alexdidi
vyzerá báječne tvoja Šarlota a isto aj chutí...chuťou asi pripomína našu žemľovku a tú mám veľmi rada
kuchticka
@2010 , tento recept je vlastne nasa zemlovka v inom podani a najma pracnejsia. Ale urcite chuti, ako kazda dobre spravena zemlovka, do ktorej pridavam i postruhane orechy.
2010
kuchticka,presne
toto je skor taka restauracna verzia "obycajnej" zemlovky , hlavne sa da za nu viac uctovat ked ma take pekne meno ako "apple Charlotte".My mame taky plech co ma v sebe vytlacene tieto male babovkove formicky to ide rychlo natlacit.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia