Moc zdravý karamelizovaný jablkový dezert

2010 - bez fotky2010, 16. júna 2010
Moc zdravý karamelizovaný jablkový dezert
Foto: 2010

Vsetci tu ospevuju kustovnicu ( goji ) aka ja super zdrava tak sme ju pridali k jablkam , ale vyzerala taka sucha tak sme ju Zobraziť celý popisVsetci tu ospevuju kustovnicu ( goji ) aka ja super zdrava tak sme ju pridali k jablkam , ale vyzerala taka sucha tak sme ju "utopili "v portskom vine cez noc a bola ...super.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
100  g
50  g
50  g
50  g
1
50  g
100  ml




Postup

  1. 1

    Jablka sme osupali a vyrezali stred .Nakrajali na cca . 1cm platky."Stedro" pocukrovali a dali vyprazat na cast roztopeneho masla do zlatista pokial sa cukor nezmenil na karamel. Do druhej panvice sme medzi tym dali roztopit druhu cast masla a dali oprazit struhanku s mandlovymi lupienkami ( mozu byt aj struhane) a nastruhanou korou z citrona.

  2. 2

    Vecer sme susenu kustovnicu ( goji) zaliali dobrym portskym vinom, dali do ladnicky .

  3. 3

    Servirovali sme tak, ze jablka sme posypali mandlami so struhankou a stred jablk sme naplnili napitou kustovnicou ...plus s dobrou vanilkovou zmrzlinou.

Diskusia k receptu

tinca
@2010 rýchly a fajný dezert, jablká na masielku sú dobré. Kustovnica ti nabobtná aj v horúcej vode, ja si z nej robím čaj a potom plody zjem. Nuž ale voda nie je portské:-))
sovka62
Na to, že je to zdravý dezert, vyzerá až podozrivo dobre. Sliny mám až na brade.
2010
dada, a ja som si myslel ze to spravis este zdravsie podliatim tym vybornym Spanielskym portskym vinom...
chorvatka
Porto je predsa z Portugalska, ze by spanielske bolo lepsie ? Ja s tymi niektorymi betarmi z varechy uz neviem ani kde byvam. A co je to kustovnica ? Vyzera to byt slovanské slovo, ale odkial ???
tinca
@janka kúpiš ju v obchodoch zdravej výživy, ale naposledy som ju kúpila v Tescu, tam je lacnejšia. Mávajú ju medzi sušeným ovocím. 100 g za 1,49 eur. @chorvatka daj sa na tú diskusiu čo napísal @2010 , tam je všetko o nej.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia