Tento recept mám z jedného časopisu už asi 5 rokov a robím ho veľmi často - manžel a ja ľúbime všetko kávové...
1 roláda
porcia
porcia
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme kakao, preosiatu múku a na záver primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme naň cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 min. Po upečení roládu vyklopíme na vlhkú utierku aj s papierom, zavinieme do rolády a necháme vychladnúť.
- 2
Na plnku vyšľaháme nad parou vajcia s cukrom a necháme vychladnúť. Zmaknuté maslo a instantnú kávu vyšľaháme na penu a postupne pridáme vajcový krém.
- 3
Vychladnutú roládu rozbalíme, natrieme plnku, znova zrolujeme a ozdobíme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu