Misky so zemiakovým páperím

Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 25. septembra 2011
Misky so zemiakovým páperím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g, veľké
200 g
200 g
1 ks
6-8 ks
1 ks
10 ks
 zmes




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, nastrúhame na strúhadle (najemno – „páperie“) a vložíme na dno zapekacích misiek.

  2. 2

    Na „páperie“ položíme plátok slaninky a syra, slivky bez kôstok, nastrúhané jabĺčko, olivy a zakryjeme nastrúhanými zemiakmi. Ak potrebujeme vytvoriť viac porcií, môžeme vrstvy prestriedať v miske viackrát, misku však musíme zakryť zemiakovým „páperím“.

  3. 3

    Zemiačiky navrchu posypeme korením a mierne potrieme olejom a dáme do rúry na 15–20 min. pri teplote 190 0C.

Diskusia k receptu

jamarlen
páperie ma okúzlilo, aj tie prísady sú príjemné a a určite sa dajú vymyslieť aj iné, mňa napadli sušené paradajky v oleji, ale aj nasladko - hrozienka a mak.....
snehurka1
no tak toto určite niekedy skúsim,vyzerá to lákavo a je to neobvyklá kombinácia surovín.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia