Mini Savarin na meniny

2010 - bez fotky2010, 21. augusta 2011
Mini Savarin na meniny
Foto: 2010

Sme len dvaja a oslavenec pracoval cez weekend tak nie je treba piect velky Savarin.

70 m minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

3 lyzicky
80 ml vlazne
1 lyzica
1  vacsie
2
1  z mensieho pomaranca
165 g
50 g
50 g
syrup:
200 g
3 lyzice
4 lyzice
poleva:
3 lyzice
 podla potreby
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    V polke vlazneho mlieka a lyzicke cukru rozmiesame susene kvasnice. Ked sa nic nedeje cca 10 minut vyhodime a zacneme od znova kupime nove kvasnice pokial nedostaneme napenenu tekutinu.

  2. 2

    Vymiesame vajicko , zltka a zostatok cukru a nastruhanu pomarancovu koru. Preosejeme muku a do vacsej misky v strede si spravime jamku vlejeme nastartovane kvasnice , vajicka a zacneme pridavat muku zo stran , vypracujeme cesto po trochach pridavame zostatok mlieka a roztopene maslo a cca 10 minut miesame a nakoniec vmiesame hrozienka , ( ja som dal zmes hrozienka nakrajane kandizovane ovocie ) ale daju sa dat aj oriesky.

  3. 3

    Zakryjeme a dame na teple miesto vykysnut na 1 hodinu alebo pokial sa nam cesto nezvacsi na dvojnasobok. Ceste vyberieme a zrazime dole a zlahka vymiesame tak jednu dve minuty. Pripravime si naolejovane formicky a naplnime na menej nez 2/3 cestom a odlozime na 30 minut na teple miesto. Dame do rozohriatej rury na cca 20-25 minut na 190 C ( dame alu foliu ked treba aby nam vrch nezhorel).

  4. 4

    Pripravime si pomarancovo -rumovy syrup. Do mensej panvice dame rozpustit cukor v hrnceku vody a dame do varu a varime miesame cca 3 minuty.Odstavime na stranu a vmiesame pomarancovu stavu a rum. V malej panvicke si dame do trochu vody rozohriat rozmiesat- rozriedit kvalitny marhulovy dzem a nachystame si stetku na natieranie.

  5. 5

    Najpr polievame syrupom vo formickach-pockame a vyberieme a polievame aj z vrchu . Nakoniec "natrieme" kolaciky horucim rozriedenym marhulovym dzemom. Servirujeme s cerstvym ovocim podla chute a aj slahackou .

    Mini Savarin na meniny - obrázok 5

Diskusia k receptu

cica2
to vyzerá perfektne, krásne fotky! A oslávencovi všetko naj, určite sa potešil takej lákavej dobrote!:)
jerica
parádne a ešte parádnejšie foto , ako zo žurnálu , receptík si ukladám , pre mňa vyhovujúce,ako píšeš "sme len dvaja " to poznám len oslávenec tiež vždy cez víkend maká. Gratulujem:-)
2010
lucylee, treba vyskusat...
A este som piekol aj do roboty...zapekane jablka na vrchu pod tym plnka z lieskovcov a na spodku listkove cesto...myslim ze sa to vola po Francuzsky -Galette.


marcy
óóćh,vyšší level :)).....pastva pre oči a mučiareň pre nás .....
lucylee
No ved vravim, nejako ta to chytilo :)Nevies, ako sa prelozi do SK brittle? Pralinka, ci karamelka?
cica2
fíííííha aj tie zapekané jablká vyzerajú supér
babidka
:-) kupila som si formu na malicke "savarinceky" a hladala som recept na internete ....a nasla som aj toto :-) no co uz , musim to skusit :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia