Merlúza s mušľami v zelenej šťave fotorecept

maiyamanu - bez fotkymaiyamanu, 3. novembra 2014
Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept)
Foto: maiyamanu

Nenáročný postup ako pripraviť chutne morské ryby, recept pochadza od spanielskeho priatela.

30 minút
príprava

Suroviny

Suroviny:
1 kg
1 kg
1 ks
3 ml
5 PL (môže byť aj čerstvý)
1 PL
2 dcl
2 dcl




Postup

  1. 1

    Merlúzu a mušle rozmrazime. Merlúzu osolime morskou solou, priblizne dvoma malymi lyzickami a okorenime bielym korenim. Mušle nesolime a nekorenime.

    Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrajanu cibulu, zubok cesnaku a osolime jednou malou lyzickou morskej soli.

    Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame merluzu a z jednej aj druhej strany ju jemne opecieme.

    Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame jednu polievkovu lyzicu muky, rozmiesame ju a asi minutu pockame.

    Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame suseny petrzlen alebo cerstvy, premiesame a zase asi minutu pockame.

    Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz pridame biele vino a cakame kym sa alkohol trosku vypari.

    Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K merluze pridame musle, zalejeme vodou a vsetko dobre premiesame. Nezabudajme merluzu pocas celeho varenia otacat. Musle varime cca 5 minut pred ukoncenim varenia.

    Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec vsetko naservirujeme na velku misu alebo taniere a podavame s chlebom, ktory si macame v stave. Dobru chut.

    Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

maiyamanu
Merluzu a musle som uz kupila vopred uvarene, preto tam pisem 25 minut, ospravedlnujem sa, zabudla som to tam napisat. Dakujem vam za upozornenie :)
maiyamanu
Len musle nie merluzu som kupila obvarene, a hoci by ste zjedli aj musle neobvarene, nebojte sa nezomreli by ste pretoze mušle sa jedia aj neobvarene pokvapkane len citronom VEDELI STE TO? :)
radox1
ty si uplne mimo,tie musle sa surove robia asi 5 minut a hotovo.a ryba je na obrazku surova,ale to je ok,len tu muku si mala vynechat.rybu si mala iba opiect,vybrat a do toho zakladu vlozit(kupuj vzdy surove) musle,a na silnom plameni poprehadzovat,kym sa otvoria.
pusta
no neviem, tie mušle a najmä predvarené, tak dlho variť.
merlúzu nepoznám, recept sa mi však páči.
samozrejme, niektoré mäkkýše sa jedia aj surové s citrónom, napr. ustrice.
macinko14
Ludia trocha googlim a hľa Merlúza = hejk a toho sme mali asi už všetci :)
nalpa
Recept pekny, zrozumitelny,vyzera krasne aj s fotopostupom ...nevidim 25 minutove varenie musli ,ani dodrbane suroviny..ta muka je tiez spravne, nie ze nie...takvocogo.. hmm?
marianne
presne tak @nalpa tiez nevidim dodrbane suroviny,z tych 30minut by som katastrofu nerobila a ta lyzica muky je v uplne v poho @maiyamanu pozdravuj spanielskeho priatela,dobry recept dal az budem mat merluzu uvarim:-)
radox1
spaniel sa musi chytit za celo v kombinacii musle s mukou,by ta hnal.a 30min.je vrazda pre musle.ide tu o to ze ked niekto vyvali kopec penazi za musle,aby ich neznicil nespravnym postupom pri vareni.
radox1
teda nic osobne voci autorovi,ide iba o recept.
marianne
ze sa musle nesmu varit viac ako 5 minut,lebo zgumovatia mi je jasne,ale ona to asi myslela dohromady s tym hejkom,ci?Tomu hejkovi asi 5 minut stacit nebude...
marianne
a @radox ver ci nie,ale ked nam robil musle jeden anglan,tak mukou trosku zaprasil,moznoze to nebola cela polievkova lyzica,iba malicko,ale trosku jej tam cvrkol na zahustenie
radox1
recept uz je opraveny,povodne bol cas uz predvarene musle varit 25 minut.
2010
@radox1 ja tiez zahustujem ale len arrrowrrot netreba tolko varit, zahusti aj kysle a co je hlavne nezakali omacku a nema ziadnu chut.
radox1
uz som o nom uvazoval,len som potreboval pocut ze je bez chuti,a otazka-ci po nom nie je ta hnusna skleneno-zelirova konzistencia ako po nasom kukur.skrobe,ktory je tu tak velmi oblubovany a nahradzany mukou.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia