Foto: lucylee
Recept z časopisu Dobré jedlo.
Postup
-
1
Krídelká umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Suroviny na marinádu dobre vymiešame.
-
2
Krídelká naložíme aspoň na 6 hodín do marinády - najlepšie však na celú noc.
-
3
Rúru predhrejeme na 210-230 stupňov. Krídelka zľahka osolíme a poukladáme na plech. Odokryté vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-25 minút. Potom teplotu znížime na 160-180 stupňov a pečieme ďalších 25-30 minút. Počas pečenia krídelká otáčame a potierame zvyšnou marinádou. Krídelká sú hotové, keď sú na povrchu opečené do červena. Ja by som odporučila konce odstrániť, pretože sú tam zbytočné a len zbytočne obhoria. Podávame so zeleninovým šalátom, čerstvým chlebom, bagetou a pod. Veľmi dobré sú s cesnakovým dresingom, citrónom a kyslými uhorkami. Dobrú chuť!
v kyslej smotane(na velmi stiplave kridelka).