Medové krídelká fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 8. januára 2011
Medové krídelká (fotorecept)
Foto: lucylee

Recept z časopisu Dobré jedlo.

Suroviny

18-20 ks
8 PL
5 PL
4 PL
4 PL
4 PL
3 PL
1 ČL
1 ČL
6-8 strúčikov, prelisovaný




Postup

  1. 1

    Krídelká umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Suroviny na marinádu dobre vymiešame.

    Medové krídelká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krídelká naložíme aspoň na 6 hodín do marinády - najlepšie však na celú noc.

    Medové krídelká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 210-230 stupňov. Krídelka zľahka osolíme a poukladáme na plech. Odokryté vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-25 minút. Potom teplotu znížime na 160-180 stupňov a pečieme ďalších 25-30 minút. Počas pečenia krídelká otáčame a potierame zvyšnou marinádou. Krídelká sú hotové, keď sú na povrchu opečené do červena. Ja by som odporučila konce odstrániť, pretože sú tam zbytočné a len zbytočne obhoria. Podávame so zeleninovým šalátom, čerstvým chlebom, bagetou a pod. Veľmi dobré sú s cesnakovým dresingom, citrónom a kyslými uhorkami. Dobrú chuť!

    Medové krídelká (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

babav
Pochutka!Mas pravdu s tymi koncami ;-). Este lepsie sa ti budu servovat ak ich marinadujes a upecies rozkrojene .U nas oblubujeme "dipp "(dressing )z "blue cheese"rozmiesaneho
v kyslej smotane(na velmi stiplave kridelka).
sjuz
mňam, tečú mi slinky, ja krídla môžem už od malička, a konce mám najradšej!
janger
Juj, aj tieto su iste vyborne, slinky mi tecu!
frezia68
Ale si mi narobila chute,tiež ich rozkrájam na 3 časti,neobhoria a pridám trocha štipľavého....asi pôjdem kúpiť :-)))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia