Mätová torta s ricottou

katuska377 - bez fotkykatuska377, 28. mája 2013
12
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
70 g
2 ks
20 ml
75 g
1 ČL
PLNKA:
9
500 g
100 ml
trochu
trochu
50 g
400 g
400 ml
Na ozdobenie:
250 ml
1




Postup

  1. 1

    Do misy dáme vajcia, kryštálový a vanilínový cukor a mätový likér a pomocou ručného šľahačka 8 minút prudko šľaháme. Do zmesi zamiešame múku a prášok do pečiva. Cesto preložíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 175 °C. Po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

  2. 2

    Želatínu namočíme do studenej vody. V mise zmiešame ricottu, mätový likér, strúhanú citrónovú kôru, šťavu a cukor. Čučoriedky umyjeme a necháme odkvapkať na sitku. Želatínu vyžmýkame a podľa návodu na obale rozpustíme. Do želatíny zamiešame 5 PL ricottovej masy a zmes zmiešame so zvyškom krému. Smotanu vyšľaháme dotuha. Vo chvíli, keď začne ricottový krém hustnúť, ho ešte raz premiešame a opatrne doňho zapracujeme šľahačku.

  3. 3

    Na korpus upevníme tortovú obruč a nanesieme naň polovicu krému. Navrch krému rozdelíme dve tretiny čučoriedok, zvyšok odložíme na ozdobenie. Tortu zakončíme zvyškom krému a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

  4. 4

    Tortovú obruč opatrne odstránime. Smotanu vyšľaháme dotuha, polovicu naplníme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovým nadstavcom. Druhou polovicou šľahačky natrieme boky torty. Vrch torty ozdobíme šľahačkovými ružičkami a zvyšnými čučoriedkami. Bok torty dozdobíme lístkami mäty.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia