Foto: katuska377
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
2 ks |
|
70 g |
|
2 ks |
|
20 ml |
|
75 g |
|
1 ČL |
|
PLNKA: | |
9 |
|
500 g |
|
100 ml |
|
trochu |
|
trochu |
|
50 g |
|
400 g |
|
400 ml |
|
Na ozdobenie: | |
250 ml |
|
1 |
|
Postup
-
1
Do misy dáme vajcia, kryštálový a vanilínový cukor a mätový likér a pomocou ručného šľahačka 8 minút prudko šľaháme. Do zmesi zamiešame múku a prášok do pečiva. Cesto preložíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 175 °C. Po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- 2
Želatínu namočíme do studenej vody. V mise zmiešame ricottu, mätový likér, strúhanú citrónovú kôru, šťavu a cukor. Čučoriedky umyjeme a necháme odkvapkať na sitku. Želatínu vyžmýkame a podľa návodu na obale rozpustíme. Do želatíny zamiešame 5 PL ricottovej masy a zmes zmiešame so zvyškom krému. Smotanu vyšľaháme dotuha. Vo chvíli, keď začne ricottový krém hustnúť, ho ešte raz premiešame a opatrne doňho zapracujeme šľahačku.
- 3
Na korpus upevníme tortovú obruč a nanesieme naň polovicu krému. Navrch krému rozdelíme dve tretiny čučoriedok, zvyšok odložíme na ozdobenie. Tortu zakončíme zvyškom krému a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- 4
Tortovú obruč opatrne odstránime. Smotanu vyšľaháme dotuha, polovicu naplníme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovým nadstavcom. Druhou polovicou šľahačky natrieme boky torty. Vrch torty ozdobíme šľahačkovými ružičkami a zvyšnými čučoriedkami. Bok torty dozdobíme lístkami mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu