Marlenka fotorecept

indira - bez fotkyindira, 15. augusta 2014
Marlenka (fotorecept)
Foto: indira

Tento recept mam od kolegyne,torta ma uzasnu chut!Piekla som ju prvy krat,no urcite ju v najblizsom case upeciem zas.Len sa po nej zaprasilo!!

12
porcií
60 minút
príprava
3-4 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
250 g
2 ks
2 PL
1 čl
1 PL
700 g
Plnka:
1 ks
1/2 ks
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Najprv si uvarime salko-3hod. Priprava cesta-Do pohara dame 1pl sody bikarb.pridame 1KL octu a rozmiesame.V hrnci rozpustime 2 pl medu,maslo,pridame cukor,vajcia a rozmiesamu sodu.Za staleho miesania varime na miernom ohni.Ked sa na zmesi objavi pena,odstavime zo sporaka a po chvili preosejeme muku.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto a nechame 1/2hod odpocinut.Z cesta urobime valcek a rozdelime ho na 8 casti.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kazdu cast vyvalkame na tenko na pomucenej doske.Na cesto polozime tortovu formu a cesto obrezeme do pozadovaneho tvaru.Kazdu cast cesta pecieme zvlast na plechu vystlanym papierom na pecenie.pecieme 3-4minutky.Upecene cesto vyberieme a co najskor dame dole z papiera na pecenie.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    1 z platov nastruhame na jemnom struhadle a zmiesame s posekanymi orechami,mozme pridat 1KL kakaa.Tymto posypeme vrch Marlenky.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    PLNKA-Zmaknute maslo vyslahame so Salkom do peny a naplnime vsetky platy.

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrch Marlenky potrieme kremom,posypeme nastruhanou orechovou zmesou a polejeme roztopenou cokoladou

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    DOBRU CHUT!!

    Marlenka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

darina57
super robim marlenku aj ja...je to vynikajuci kolacik..podaril sa ti na jednotku..
martamm
Indira, máš ju naozaj vydarenú, už dávno sa chystám upiecč takúto tortu, lebo karamelové u nás ide na odbyt, ukladám si Tvoj recept a sná´d sa aj odváži:)m s ním popasovať
ivav
vyzerá výborne a určite je aj chutná
monccicci
Indira, skusala som dnes tvoj recept, lebo torticku mas naozaj krasnu... vlastne prave dopekam posledne cesto. No trosku ma mrzi, ze som recept na toto cesto aj hned zahodila, pretoze som sa s nim poriadne pasovala - doslova. Nie som zaciatocnicka v peceni, aj ked Marlenku som este neskusala, no myslim, ze by si mala upravit pomer tej muky. Nie je 700 g privela? Ja som pouzila asi o 150 - 200 g menej muky, a aj tak som mala cesto tvrde a vobec sa nedalo valkat. Najprv som ho rozdelila na 8 casti ako pises, no nakoniec som horko-tazko spravila 6 casti, aj to som musela kazdu cast najprv trosku ohriat v mikrovlnke, pretoze sa po 1/2 hod. odstatia s nim nedalo pracovat. Potom to uz bolo lepsie... Tak neviem, ci som niekde spravila chybu ja, alebo je tej muky vela :-((( No aj tak si myslim, ze bude chutna, po upeceni su cesticka krasne...
indira
Ahoj Monccicci,mrzi ma ze nie si s receptom spokojna.Ja som tuto Marlenku robila treti krat a vzdiy sa mi podarila.Davam 700g muky a cesto je tuhe akurat.Rozdelujem ho na 8 casti,platy su po vyvalkani velmi,velmi tenucke!V rure vzdy napuchnu.Mozno zalezi aj na muke,neviem.No urcite si na nej pochutis.
monccicci
Indira, mozno to bude v tom bode c. 1, v hrnci mas nejaku tekutinu? Lebo moje maslo, cukor, vajcia a med vyzerali po roztopeni inak. Mozno tam som urobila chybu, mozno som to pridlho varila... Ako dlho to varis ty? Hned ako sa tvori pena to odstavis? Lebo pena sa tvori ihned, ako pridam sodu s octom, tak neviem, ci to mam aj hned stiahnut zo sporaka alebo este chvilu varit. Ja som to este chvilu varila... no neviem. Kazdopadne kolac vyzera uzasne, dam vediet, ako chutil :-D
indira
Ja som to este chvilu povarila ked sa urobila na tom pena.Ked ho pojdete jest aspon hodinu ho vyber z chladnicky,bude makksi.
elisticka
mam skoro ten isty recept tiez sa mi darilo aj mne pisali ze 700 g je moc ... asi je to ozaj na muke... mas ju krasnu :-)
monccicci
citala som komentare k Marlenke @elasticka , vyzera to tak, ze naozaj zalezi asi na muke, ja som mala lidlacku, no nebola som s nou spokojna uz aj pri inych receptoch... nenapadlo ma, ze to moze byt aj v tomto. a mozno aj v tom som urobila chybu, ze som to pridlho povarila, bolo to uz take hnedsie trochu, ale nie velmi. Uz som skusila aj ochutnat, zatial to zmäklo trochu, myslim, ze zajtra to bude uzasne. No vyzera super :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia