Marinované volailles

gombicka94 - fotkagombicka94, 23. januára 2010

Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s príjemnou chuťou byliniek a cesnaku.

3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 čl
3 čl
3 čl
2
štipka
štipka
4 PL
štipka




Postup

  1. 1

    V miske dôkladne zmiešame med, citrónovú šťavu, provensálske korenie, čiene korenie, soľ, kari korenie a prelisovaný cesnak.

  2. 2

    Do vzniknutej marinády pridáme olej a opäť zmiešame.

  3. 3

    Nakoniec pridáme umyté, na tenké dlhšie rezančeky nakrájané prsia a dôkladne všetko spolu premiešame.

  4. 4

    Necháme odležať v chladničke aspoň 24hod. Najlepšie je takto namarinované prsia vložiť do fľaše na zaváranie. V chladničke nebude cítiť cesnak a chute sa spoja. :-)

  5. 5

    Pečieme na suchej panvici asi 4-5 min. Podávame s ryžou alebo zeleninovým šalátom

Diskusia k receptu

evas13
Hmm netradičné pre mňa, ale vyskúšam.
sovka62
Veľmi zaujímavé a skvelé je, že sa vlastne pripravuje deň vopred. Také recepty mám rada, hlavne ak treba variť pre návšetvu. Nie je problém so správnym načasovaním, na panvicu to stačí hodiť po príchode hostí. Ďakujem.
bozulka
Mila Sovka,tento recept je urcite dobry!!! Vsetky ingrediencie co tam su tak zaroven aj to masko konzervuju.Tiez miesto kuracieho masa pre zmenu moze byt bravcove.Ten napad s poharom je dobry,ale ja pouzivam misky s vieckom aby mohlo byt viac masa lebo urcite v dobrej chladnicke vydrzi aj viac dni.Mam vyskusane!!!
bozulka
Este som zabudla/to sa mi stava nejako casto...?/Ak je pravda to co gombicka uvadza o svojom veku,potom KLOBUK DOLU !!!!!!!!!!!
Dufam,ze Ta to neprestane bavit a ze sa budes len zdokonalovat lebo prislovie ktore hovori ze " laska prechadza zaludkom" je viac nez pravdive.Overene vlastnou skusenostou.
gombicka94
Milá bozulka, naozaj mám 15 rokov, a rada vymýšľam chutné jedlá, keď dostanem inšpiráciu alebo hlad :-). Ďakujem Vám za povzbudenie do ďalšieho kuchárskeho umenia..
gombicka94
Ale nie, to len ten názov a bylinky robia jedlo ,,francúzskym".. Ale pripomína to francúzsku chuť..
58vlasta
Tiež si rada mäso pripravím deň vopred, je chuťove lepšie namarinované a aj opekanie trvá kratšie. Ja zvyknem ešte trošku solamylu /1 lyžičku/ dať do marinády. Skvelé na Tvoj vek, klobúk dole...:-) A tiež mám podobný recept, kde sa pridá 1 vajíčko do takejto marinády...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia