Marhuľový rez

vavan - fotkavavan, 8. júla 2012
Marhuľový rez
Foto: vavan

letný svieži rez

Suroviny

Cesto:
4
80 g
120 g
PLNKa I:
1 pohár
1 ks
1 ks
20 g
100 g (alebo neochutená bánovecká pomazánka)
2 PL
PLNKA II:
160 g
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Želatínu si dáme napučať do 1 dcl vody Upečieme si piškótu:bielky yšľaháme do peny pridáme kryšt.cukor vyšľaháme, pridáme žĺtky a ešte dobre našľaháme. Potom primiešame zľahka metličkou výberovú múku. Cesto vylejeme do plechu 36x22 na pečiaci papier Pečiemepri170°C.Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Marhuľový kompót aj so šťavou rozmixujeme prelejeme do hrnca prisypeme vanilkový cukor,vanilkový puding a uvaríme na kašu.Odstavíme a necháme vychladnúť.Philadelphiu vymiešame s práškovým cukrom vmiešame do vychladnutej pudingovej kaše,nakoniec pridáme trištvrte napučanej želatíny ktorú rozpustíme v 0,5dcl vody asi asi 5PL marhuľovej zmesi vmiešame do rozpustenej želatíny a potom vlejeme do ostatnej zmesi.(POZOR želatínu zahrievame maximálne na 60°C inak nestuhne)

    Marhuľový rez - obrázok 2
  3. 3

    Plnku vylejeme na cesto a dáme stuhnúť do chladničky Jogurt vymiešame s pribináčikom vanilkovým cukrom a vmiešame zvyšnú želatínu rozpustíme v 0,5dcl vody a asi 5PL jogurtovej zmesi vmiešame do rozpustenej želatíny a potom vlejeme do ostatnej zmesi.Natrieme na marhuľovú stuhnutú plnku a odložíme do chladu stuhnúť.

    Marhuľový rez - obrázok 3
  4. 4

    Po stuhnutí nakrájame na rezy.

    Marhuľový rez - obrázok 4

Diskusia k receptu

ancicka
Krásne rezy,radosť pozrieť,tak krásne si ich narezala.
Isto sú aj chutné.kk
danielas
Nádherné! Tiež obdivujem ako krásne si ich nakrájala. Prezraď techniku :-)
evanaaa
To vypáda fajné, nie je s tým trošku viac roboty? Ale krásny výsledok.
cica2
nádherný rez a ako si ho krásne nakrájala! :-)....tiež som zvedavá na techniku :-)
marijanka712
krásne svieže rezy musí to byť fajnotka mrhule tomu dodávajú punc , krásne spracovaný recept ukladám do kk
honestka
@Vavan : dnes sme ho mali presne podla receptu /v dostupnych upravach surovin co mame tu, lebo pribinacika tu niet, hehe / - Uspech! Potrebne je dobre ho vychladit !!!
KRAJANIE /Ja/:
Noze sa nahreju vo vriacej vode, utriet do sucha a trpezlivo jednym hlbokym rezom sa krajal bez zmolkov - tiez boli krasne rovne, a navsteva ho zdupla raz-dva.
Urobili sme ho aj napriek tomu, ze teraz sa len BBQ, lebo mame konecne horuce aj my, ale oplatilo sa pren zapnut ruru...

Je vemi osviezujuci.
sovka62
Dokonalé, výzor a určite aj tá kyselkavá chuť, priamo z chladničky musia byť v tomto teple na nezaplatenie.
medulienka122
ani neviem, čo sa ešte dá povedať, čo tu ešte nebolo... máš ich neskutočne krásne nakrájané, idem na nich oči nechať:-))
valeri
Perfektný po všetkých stránkach a páči sa mi, že navrchu nie je šľahačka, ale jogurt. Už je v mojej KK
frona
marhuľová sezóna....výborný koláčik. mám ho aj ja v KK
palokuchki
Krasne rezy, urcite su aj velmi chutne. Rada by som ich vyskusala. Mozete mi poradit co dat namiesto pribinacika? Co je pribinacik? Jogurt alebo smotana?
tothka
Povedze, kto by mu odolal? Ja asi nie, preto ho vyskúšam a nateraz ukladám. Super koláčik.
vavan
@ancicka @danielas @evanaaa @cica2 @marijanka712 @izabella929
@3sandra3 Ďakujem Vám všetkým za milé slová technika krájania moja/ je pravítko a dlhý nôž pri tomto nie je potrebné ho ani máčať do horúcej vody pri ostatných to robievam tak ako @honestka a hlavne zakaždým rezom utrieť nôž,som rada @honestka že si ho vyskúšala ozaj zmizne rýchlosťou blesku na tieto horúce dni ako stvorený to bola realizácia rýchlosťou blesku vďaka, @valeri šľahačka už by ho pokazila už by nebol taký svieži @sovka62 @medulienka122 @valeri @sneica @frona @elisticka @palokuchki Ďakujem som rada že sa Vám recept páči @palokuchki je to tvarohovo smotanový krém ti ho určite poznáš pod názvom miláčik dal by sa nahradiť vanilkovo tvarohovo activiov od danone neviem či u Vás dostať
marianne69
vsetka chvala napisana,ked budem 100 rokov zit,tak to tak krasne nenakrajam,palcek hore 1*
tinca
ako by ich jedna mater mala, úžasnéééé:)
daniela142
Nechápem, ako to dokážeš nielen tak nakrájať, ale docieliť taký bezchybne rovný povrch. To sa mne podarí asi až v ďalšom živote!
medovnicek
už je v kk a určite v najbližšej dobe vyskúšam, obdivujem ako máš všetky vrstvy rovnaké a ako si ich dokázala perfektne narezať, si šikulka
mamatata2
Prekrásny, klobúk dole, tie plnky sú tiež supe. Stojí za vyskúšanie, aj keď taký krásny iste nebude.
havino
ja ukladám, je to nádhera,aj upečiem,ale v živote tak nenakrájam
dusan95843
Dnes sme piekli tento fantastický marhuľový rez. Je výborný, osviežujúci. Vďaka za recept.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia