Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong fotorecept

pusta - fotkapusta, 10. novembra 2013
Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept)
Foto: pusta

Toto je prvý recept, ktorý som odskúšala s japonskou technológiou Thang Zhong, tiež ma zaujali tvarom písmena S v leže. Recept som prevzala Zobraziť celý popisToto je prvý recept, ktorý som odskúšala s japonskou technológiou Thang Zhong, tiež ma zaujali tvarom písmena S v leže. Recept som prevzala z No.Salty, nadchol ma a môžem len potvrdiť, že rohlíky sú mimoriadne jemné, chutné, nadýchané, vláčne a čerstvé i viac dní ako v deň pečenia. Recept pridávam pre všetkých tých, čo milujú dobré kvalitné domáce pečivo.

10 rohlíkov
porcií
180 minút
príprava
25 minút
na 180 ventillátor °C

Suroviny

Thang Zhong:
25 g
125 ml
Cesto:
525 g
25 g
1/2 ČL
1 ČL
225 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravila som si Thang Zhong a nechala som ho úplne vychladnúť. pozri recept na Thang Zhong 4.11.2013, recept TU

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vandlíka som preosiala múku a pridala som soľ, s ktorou som ju premiešala.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vyhĺbenej jamky v múke som namrvila droždie a posypala som ho kryštálovým cukrom.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Droždie som zaliala 100 ml vlažného mlieka a nechala som vykysnúť kvások - asi 15 minút.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som zmäknuté maslo, pokrájané na malé kocky,...

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...vychladnutý Thang Zhong a zvyšným vlažným mliekom so dôkladne vymiesila rukami stredne mäkké hladké lesklé pružné cesto - asi 20 minút.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nechala som ho prikryté čistou utierkou vykysnúť na dvojnásobný objem na teple - asi 45 minút.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto som len z ľahka prepracovala, vytvarovala som z neho valec, netreba podsypávať múkou, cesto nelepí.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokrájala som ho na 10 približne rovnakých častí.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Spravila som z nich bochníčky, ktoré som nechala ešte podkysnúť - asi 15 minút.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Z každého bochníčka som vyvaľkala ovál o hrúbke asi 0,5 cm,...

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ....ktorý som od dlhšej strany na tesno stočila smerom nahor do valčeka.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Vallček som ešte dlaňami rozšúľala do dĺžky do oboch strán.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pravý koniec valčeka som ohla smerom nahor,...

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...a ľavý koniec smerom nadol, čím vznikol rohlík v tvare ležatého písmena "S".

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Rohlíky som preložila na plech vystlaný fóliou a nechala som ich prikryté čistou utierkou podkysnúť ešte 15 minút.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Potrela som ich studenou vodou...

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    ...a piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C na funkcii ventilátor asi 25 minút, kým nezískali peknú zlatavú farbu na povrchu. Po vybratí z trúby som ich znovu potrela studenou vodou - budú správne chrumkavé a nechala som ich úplne vychladnúť.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Vychladnuté rohlíky som vložila do košíka, rýchlo sa rozchytali ešte teplé, tieto som zachránila pre fotenie:-)

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Jeden rohlík som rozlomila, Na zábere je dobre vidno, že sú ľahké, krásne nadýchané s početnou dierkovanou štruktúrou. Majú vynikajúcu veľmi jemnú chuť. Tie žuvačkové z obchodu sa im nemôžu rovnať ani z ďaleka - vrelo odporúčam vyskúšať.

    Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 20

Diskusia k receptu

mariamka
aj mna zaujal ten Ťan-Ťon /ci ako sa to cita/, chlebik aj hadiky vyzeraju super
torticka
krásne rožky, ale na budúce, keď budeš robiť, tak by si mohla poslať. Už vopred ďakujem. Ha-ha-ha.
eviana
Jejkooo... aké chutné esíčka rohlíkoidné... krásna precízna práca so skvelých, voňavým a isto nesmierne chutným výsledkom... tlieskam, chválim, ukladám :)
havino
teraz som @irenku chválila s hotovým ražným chlebíkom a tu už tiež esíčka upečené , ma štartujete ženy riadne s ťan - ťon :-) výborne vyzerajú

jezus @mariamka , ja som vybuchla, že ťan-ťon, nerob, ešte v sprche sa budem chichotať :-) moje nervy :-), ty si kôpka veselá, podarená
irenaw
pekné esíčka :-) dobre to chápem, že je to pečivo, nie chuťovky?
sracz
Zvláštny tvar, ale určite veľmi chutné, milá @pusta pekne si sa s nimi "pohrala"! Ďalší príklad využitia Tebou realizovanej technológie!*!*!*!*!*!
pusta
@marianne , budem veľmi rada, ak upečieš tieto esovité rohlíky a najmä ak budú celozrnné, aspoň povieš, aké sú...pekne poprosím. predpokladám, že tiež budú nadýchané s dierkovanou štruktúrou, čím sa vyvráti doterajšia skúsenosť, že celozrnné musia byť hutné. aspoň mne to s cmarovým zemiakovým chlebíkom v kombinácii celozrnnej ražnej múky s hladkou pšeničnou múkou úžasne vyšlo a navyše budú oveľa zdravšie :-)))))
dakujem za pochvalu.
pusta
@mariamka moja, včera som mala dosť práce - návšteva a tak, nemala som kedy ti odpovedať...ale išla som z teba celý deň smiechom do kolien :D :D :D tak veľmi sa mi páči tvoja vtipná replika :-)))))) úprimne ti poviem, že ani len netuším, ako sa to vyslovuje - myslím si, že Japonci asi nie tak, skôr sa mi to blíži k čínštine, ale nie som si istá ani tým :-)
podstatné je, že Ťa Thang Zhong zaujal:-)
ten čistý smiech tu na vareche už dávno chýbal ako soľ asi viacerým
:-))))))
dakujem ti za pochvalu chlebíka, rohlíkov i za to, že si ma nádherne od rozosmiala!!! a že vraj nerozumiem žartom :D
pusta
doplnenie *...od srdca rozosmiala...
pusta
@torticka , už som poslala s tými rohlíkmi k tebe osobného kuriéra - hahahahaha - potom mu nezabudni otvoriť!!! :D:D :D..a nie že podakuješ :-) lebo niet za čo dakovať :-)
to ja dakujem tebe za krásnu pochvalu.
pusta
@havino , tiež som sa včera neudržala a bezuzdne som sa smiala a nielen ja, aj moja návšteva :D :D :D tak sa nám to páčilo. :-)
veselá vtipná kopa, je tá naša milá @mariamka :-)
som rada, že sme ťa s @irenaw správne naštartovali, tak sa daj do toho a garantujem ti, že budeš veľmi spokojná, ba priam nadšená :-)
@tanicka , dakujem ti za pochvalu
pusta
@irenaw - irenka naša, ak ti tak smiem povedať, ten tvoj celozrnný chlebík som tiež videla, je úžasný :-)
nie sú to chuťovky, aj taký receptík mám - však postupne. je to pečivo a slušne veľké rohlíky z tej dávky vyjdú. správne si to pochopila :-)
irenka, ale pozitívne si ma nakopla, z tohoto istého cesta upečiem slávnostné malé banketky k predjedlu a trebárs na Vianoce :-))))
tá milá naša @mariamka , vyvolala pekný úsmev aj u teba :-)
dakujem ti za pochvalu.
pusta
milý@sracz - ferikém drágám, veru, vyhrala som s tým pekne. poviem ti, že tých krásnych a variabilných receptov s Thang Zhong je neúrekom a jeden lepší ako druhý :-)
dakujem za Tvoje fantastické uznanie, vzácny môj priateľ a k si niečo už vyskúšal, poprosím pekne o pridanie foto:-)
hannah22
skvelé, teším sa, ukladám , idú Vianoce a tam bude príležitostí viac aj pre mna, diačloveka a hlavne verím že ich použijem na špaldové pečivo, ktoré si pečiem,..... škoda nefotím a tak sa nemůžem pochválit, dakujem za novinku (pre mna ) ktorú využijem..... za 5*.... :))
pusta
@hannah , určite budeš spokojná ako diačlovek, aj ostatní v rodine a nielen na Vianoce :-) garantujem ti to :-)))))
škoda, že nefotíš :-( ale mohla by si - ved ja sa fotiť tiež iba učím zatiaľ :-)
som rada, že ťa Thang Zhong zaujal :-) potom poprosím, keby si dala vedieť výsledok :-)
dakujem za pochvalu i 5*****
babkamt
Zaujímavý tvar rohlíkov.Recept som si uložila a tebe som dala 5 * :-)
elena
Ja by som povedala, že sa to číta Ťan-Žon.
pusta
@babkamt , ten tvar rohlíkov ma zaujal tiež,
dakujem ti za uloženie do kk i za 5*****
pusta
@elena , nie som si tým istá, či sa to tak vyslovuje :D vlastne ja sama neviem ako :-)
podstatné, je zaujala japonská technológia pečenia Thang Zhong a zaujal aj receptík, ba čo viac, už niektorí aj vyskúšali a s radosťou potvrdili, že je to aj naozaj tak :-)))))

dakujem.
lanabard
ja sa asi znovu prihlásim do školy. nepochopila som zaradenie týchto receptov s japonskou technológiou Thang Zhong do slovenských národných receptov z bratislavského kraja.
andreac
Ďakujeme za upozornenie, tagovanie receptu bolo upravené. Redakcia
cupcake
Tak ste ma presvedcili a idem to zajtra skusit, uvidime ako to dopadne. Mam tu kamaratku japonku, pecie a vari vyborne, zistim, ako sa to vyslovuje a samozrejme napisem, ako som dopadla. Priniesla mi nejaky ich chlieb, ktory upiekla a ten bol vyborny, nikdy som vsak nepytala recept.
pusta
@cupcake , to ma nesmierne teší, že vyskúšaš, veľmi ma zaujíma tvoj názor ako aj hodnotenie tvojej milej japonskej kamarátky :-) pozdravujem ju srdečne a nech sa jej u nás páči!!!
dakujem.
pusta
@nadja56 , práve ich pečiem pre môjho najlepšieho priateľa, a to napriek tomu, že dnes začala Chanuka - židovské Vianoce a na stole sú slávnostné tradičné jedlá :-))))
lebo sú veľmi chutné.
dakujem ti za potešujúcu správu, som rada, že si spokojná aj ty :-)))))
dusan95843
Rožky sme piekli, sú výborné ako všetky recepty od teba, ktoré sme už vyskúšali.
pusta
@dusan95843 , som rada, že sú tieto rožky výborné. :-)
a som ešte radšej, že sú také výborné aj všetky moje recepty, ktoré si už
vyskúšal :-)))))
dakujem za poklonu i úžasnú správu od teba.
kukulienka71
rada vyskúšam tieto rohlíky,robievam stále dokola Chorvátske rožky,ked nepečiem týždeň,už mi domáce chýbajú.Myslím,že som závislá:-)dúfam,že sa mi tie tvoje podaria,vyzerajú skvele!ukladám a dakujem
pusta
@kukulienka71 , poteší ma, ak vyskúšaš tieto rožky s Thang Zhong, budeš určite veľmi spokojná, to ti garantujem :-)
domáce pečivo je domáce a tieto sú naozaj výborné.závislí sme tu viacerí :-) nič si z toho nerob :-)
neboj, určite sa ti vydaria!
dakujem ti za pochvalu a uloženie do kk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia