Mandľový sen

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 13. decembra 2013
Mandľový sen
Foto: droetker

Komerčný recept

25 ks
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Na hmotu:
1 bal.
200 g
100 ml
Na krém:
100 ml
150 g
50 g
2 ČL
80 g
3 PL
Na namáčanie a posypanie:
1/2 bal.
 niekoľko
Ešte potrebujeme:




Postup

  1. 1

    Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Do rozohriatej polevy nasypeme mandľové rezančeky, dobre premiešame a lyžicou tvarujeme malé ploché kôpky, ktoré kladieme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť.

  2. 2

    Na krém prevaríme smotanu na šľahanie a odstavíme zo sporáka. Čokoládu nalámeme na malé kúsky, pridáme k smotane a vymiešame do hladkej hmoty. Vmiešame arómu a maslo, kým sa úplne nerozpustí. Za častého miešania necháme vychladnúť. Pridáme likér a zamiešame.

  3. 3

    Hmotu krátko vymiešame ručne metličkou do peny a naplníme do cukrárskeho vrecka so stredne veľkým otvorom v tvare hviezdičky. Na mandľové kôpky nastriekame podľa obrázka „pusinky“ a dáme na hodinu do chladničky.

  4. 4

    Pralinky namáčame v poleve rozpustenej podľa návodu na obale a posypeme ich mandľovými plátkami. Uchovávame v chlade v uzavretej nádobe.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia