Makrela zapečená

eraserhead - fotkaeraserhead, 12. februára 2012

Takto jednoducho to robila babička di Emanuele @Enerrgizer keby nie teba ani na Ridiho nenatrafím

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 vetvička
1 vetvička
1 ks




Postup

  1. 1

    Čerstvé ryby

    Makrela zapečená - obrázok 1
  2. 2

    Ryby vypitveme a poriadne umyjeme. Ako presne filetovať si pozrite vo videu. Za prsnou plutvičkou zarežeme po chrbtovu kosť.

    Makrela zapečená - obrázok 2
  3. 3

    A pozdľž tejto zošikma režeme.

    Makrela zapečená - obrázok 3
  4. 4

    Až k chvostu.

    Makrela zapečená - obrázok 4
  5. 5

    Odrežeme brušnú časť.

    Makrela zapečená - obrázok 5
  6. 6

    Zvyšné kosti vytiahneme pinzetou (Manu ich tam nechal). Dôkladne umyjeme a osušíme.

    Makrela zapečená - obrázok 6
  7. 7

    Filety dáme do zapekacej misy, osolíme pridáme nakrájaný cesnak a pokropíme olejom. Priáme tymián, rozmarín a nastrúhame trocha citrónovej kôry. Všetko ešte raz pokropíme olejom.

    Makrela zapečená - obrázok 7
  8. 8

    Dáme zapiecť na 180°C a 10 minút.

    Makrela zapečená - obrázok 8

Diskusia k receptu

bejgi
makrela je chutná rybka , mám rada údenú :)
julica
mňam, to by som jedla furt. a pekné rybky.
babidka
makrely su vyborne rybky - a este v takej jednoduchej a chutnej uprave - to je podla mojej chuti !
eraserhead
@michsamant ty hovoríš doma s deťmi po anglicky, alebo miestnym jazykom? (niekde si tuším citovala odpoveď tvojho dieťaťa v angličtine)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia