Foto: eraserhead
Takto jednoducho to robila babička di Emanuele @Enerrgizer keby nie teba ani na Ridiho nenatrafím
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Čerstvé ryby
-
2
Ryby vypitveme a poriadne umyjeme. Ako presne filetovať si pozrite vo videu. Za prsnou plutvičkou zarežeme po chrbtovu kosť.
-
3
A pozdľž tejto zošikma režeme.
-
4
Až k chvostu.
-
5
Odrežeme brušnú časť.
-
6
Zvyšné kosti vytiahneme pinzetou (Manu ich tam nechal). Dôkladne umyjeme a osušíme.
-
7
Filety dáme do zapekacej misy, osolíme pridáme nakrájaný cesnak a pokropíme olejom. Priáme tymián, rozmarín a nastrúhame trocha citrónovej kôry. Všetko ešte raz pokropíme olejom.
-
8
Dáme zapiecť na 180°C a 10 minút.
Diskusia k receptu