Makovo-marcipánové točence

archaa - fotkaarchaa, 31. mája 2013
Makovo-marcipánové točence
Foto: archaa
25
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

250 ml
100 g alebo 1dl oleja
2 ks
500 g
1/2 kocky alebo 1 balíček sušeného
2 PL alebo obycajny krystalovy
1/2 ČL
 na potretie
Plnka:
100 g
8 PL
6 PL
100 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Všetko dáme do domácej pekárne v poradí od tekutého po husté, posledné droždie. Necháme vykysnúť.

  2. 2

    Rozvaľkáme na doske na obdlžnik.Mak rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát. Marcipán rozvaľkáme, položíme na makovú vrstvu a stočíme ako závin.

  3. 3

    Nožom nakrájame kúsky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a pečieme v rúre asi 10 minút pri 200 stupňoch Celzia.

  4. 4

    Robila som aj hrozienkové. Na plnku potrebujeme: 5 lyžíc hrozienok, 4 lyžice škorice, 8 lyžíc cukru krupicového Škoricu rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát, navrstvíme hrozienka, ktoré sme predtým namočili, neskôr scedili a nechali odkvapkať.

    Makovo-marcipánové točence - obrázok 4
  5. 5

    A aj kakaovo-čokoládové. Na plnku potrebujeme: 80g roztopeného masla, 4 lyžice kakaa, 8 lyžíc hnedého cukru, 50g nasekanej čokolády Kakao rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát a stočíme ako závin. Nožom nakrájame kúsky, ktoré potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanou čokoládou a dáme upiecť ako píšem v recepte

    Makovo-marcipánové točence - obrázok 5
  6. 6

    A tu sú všetky pokope..

    Makovo-marcipánové točence - obrázok 6

Diskusia k receptu

sonulienka
Tie vyzerajú výborne už som si receptík aj uložila.Skutočne už na obrázku sú nádherné a presne podľa mojej chuti.
ejta
mak a marcipán = moje najobľúbenejšie ingrediencie. A tu dokonca spolu, no sen ! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia