Makové rožky

heureka - bez fotkyheureka, 5. augusta 2011
20 minút
príprava
12-15 minút
na 160-170 °C

Suroviny

45 dkg
1 ks
1 ks
stípka soli
 horúca




Postup

  1. 1

    Zapracujeme cesto,rozvalkáme a necháme stát na chladnom mieste. Potom rozvalkáme ,nakrájame,naplníme a sformujeme rohlícky. A upecieme do zlatista. Posypeme s práskovym cukrom.

  2. 2

    Plnka:Mak sparíme,pridáme cukor, vanilkovy cukor a citrónovú koru. Mozem plnit aj lekvárom.

Diskusia k receptu

ancicka
Moja dcera mak má veľmi rada,take by jej určite ulahodili.
vodnarka
Kyslé smotany majú rôzny objem, aký objem ide do tohto cesta?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia