Maďarská šampiňónová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 30. októbra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1/2 ks
1 PL
1 PL
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Na horúcej masti ich osmažíme a dusíme pod pokrievkou 10 minút. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a pri nízkej teplote ju necháme zhnednúť a za občasného miešania odparíme všetku vodu.

  2. 2

    Osolíme, pridáme vodu a nasekanú petržlenovú vňať, zamiešame a zaprášime paprikou. Ihneď zalejeme 1 l vývaru a dobre premiešame.

  3. 3

    Nakoniec pridáme kyslú smotanu a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia