Tekvicové koláče
Tekvicové koláče

Múmie z lístkového cesta a tekvicového pyré

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 30. októbra 2022
Múmie z lístkového cesta a tekvicového pyré
Foto: Kulinární studio MAFRA

Do týchto sladkých múmií z lístkového cesta bude radosť zahryznúť.

6
porcií

Suroviny

1 bal. (275 g, rozvaľkané)
1 ks
2 bal.
Na tekvicové pyré:
150 g
1 PL
3 PL
2 ks
1 PL
80 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu dôkladne umyjeme, odstránime semienka a rozkrájame na menšie kusy. Vložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a v rúre vyhriatej na 160 °C pečieme asi 30 minút domäkka.

  2. 2

    Tekvicu necháme vychladnúť a rozmixujeme dohladka. Tekvicové pyré zmiešame s medom, so žĺtkami, škrobom a syrom.

  3. 3

    Plát lístkového cesta rozkrájame na 8 obdĺžnikov, 6 použijeme na múmie a 2 obdĺžniky rozkrájame na úzke pásiky. Každý obdĺžnik naplníme pripraveným pyré a ozdobíme pásikmi.

  4. 4

    Múmie potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme škoricovým cukrom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.

  5. 5

    Z marcipánu vymodelujeme oči a prilepíme ich na vrchnú časť múmie.

Diskusia k receptu