. .. .. .. .. .. .
. .

narodeninová.. - RECEPT 38270

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 191914 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


narodeninová..


[ recept č. 38270 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


narodeninová..


POTREBNÉ PRÍSADY

orechové cesto bez múky a čokoládový krém...

POSTUP PRÍPRAVY

orechové cesto bez múky a čokoládový krém...
<< Fialová svadobná | narodeninová.. | Váječná Tlačenka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (15.3.2011, 12:48)
Pekná (^) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
maria s. (ursula4) ID 182697 (14.3.2011, 15:26)
prosím o recept na orechové cesto bez múky.Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Timea L. (01timea) ID 191914 (14.3.2011, 20:11)
10bielkov a 30dkg kr.cukru vyšlaháme a pomaly vmiešame 30dkg ml.orechov . dáme do gulatej formy a 20-25minut pečieme v dobre vyhriatej rúre.. Potom ešte pri nižšom stupni dopečieme... (alebo skôr sušíme..) prerežeme na polovicu ..
krém : 10 žltkov , 3 PL horúcej vody , 25dkg kr. cukru vyšlahame nad parou , pridáme 1 čokoládu na varenie, 4-5 PL kakaa... keď krém vychladne vyšlaháme s 1 maslom a s 1 herou..
toto je na tu menšiu formu , ja mám 27centimetrovú , tak to robím z 15tich vajec a na plech pečiem po tri korpusy z 8 vajec...
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.3.2011, 12:42)
nádherná na pohľad a chutná na prvý hryz (zajic) |:o)
ODPOVEDAŤ
Timea L. (01timea) ID 191914 (14.3.2011, 13:22)
dakujem.... (F) ..synova oblúbená.. (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.3.2011, 14:24)
ty máš syna? :-o a ja že si študentka niekde na VŠ :^)
ODPOVEDAŤ
Timea L. (01timea) ID 191914 (14.3.2011, 14:33)
to si ma teda potešila... (F) nooo mám a dvoch... jeden má 16 tá torta narodeninová a aj tá ďaľšia punk´s not dead bola tiež pre neho... a menší má 11rokov.. takže pečiem pre nich, len niekedy sa mi ešte moc nedarí... :-S
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.3.2011, 14:35)
ježkopve voči, to sú už takí veľkí :-o :-o Tak to musia byť pyšní, že majú tak skvelo vyzerajúcu maminu a ešte k tomu aj šikovnú kuchárku aj cukrárku (inak vôbec nemám pocit, že by sa ti nedarilo, práve naopak)
ODPOVEDAŤ
Timea L. (01timea) ID 191914 (14.3.2011, 15:30)
vieš.. sedím tu a čítam a čítam a skúšam a skúšam... a niekedy nechápem ako niektoré mamičky vedia pekne ozdobiť torty... Ako napríklad aj ten tvoj foťák.. to je sila... Ja som chcela potiahnuť tortu čiernou hmotou a to bolo niečo otrasné.. nie a nie to držať pokope...či to robila tá čierna gélovka alebo niečo ine, neviem... dosť sa bojím experimentovať, takže najskôr si tu prečítam plno komentárov a potom skúšam *-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.3.2011, 18:24)
ďakujem, že sa ti páčila moja torta, ale aj tá mala veľa nedostatkov, ktoré na foto nebolo vidno... a čo sa týka poťahovania čiernou hmotou - mala si kupovanú alebo domácu hmotu? A gélovku si zapracovávala do hmoty alebo si ňou potierala už potiahnutú tortu?
Možno v tom to je, že ja som mala kupovaný smartflex, ktorý je suchý a tvrdší a zapracovaná gélovka mu dodala vlhkosť, takže sa s ním dobre robilo. Ale keď si robila s domácou hmotou, možno bola už sama o sebe dosť vlhká, neviem... *-)
ODPOVEDAŤ
Timea L. (01timea) ID 191914 (14.3.2011, 18:43)
ano, mala som domácu... robila som ju z cukríkov.. možno pret to bolo také o ničom...a vždy ju robievam podľa tohoto receptu... http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tortfalosn/8131-recept.html tú hmotu smartflex velvet som si objednala aj ja a tieto biele kvetinky som robila z nej.... si spokojná s tou smartflex hmotou???
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.3.2011, 18:55)
mne raz jedna dobrá žienka poradila, že nech nezačínam s týmito domácimi hmotami- tie sú fakt už pre pokročilé cukrárky. že si tým ušetrím kopec nervov a 70% problémov 8-| A čo sa týka tej hmoty - to je fantastické, ako sa s ňou robí, lebo keď čítam niektoré cukrárky, aké majú patálie s inými hmotami, tak nevychádzam z údivu, ja také nepoznám a ten foťák bol mojím prvým poťahovaným výtvorom, ktorý každý na oslave chválil - dokonca si ho niektorí pýtali domov na výslužku po oslave :-D
ODPOVEDAŤ
Timea L. (01timea) ID 191914 (14.3.2011, 20:19)
nooo možno, aj keď mne sa tento recept zatiaľ podaril vždy... len teraz prvý krát nie, s tou čiernou gélovkou...
ale kým som prišla nato s čím sa mi robí dobre, vyskúšala som aj marcipán zo sušeného mlieka-2 druhy, aj varený (to odpalované cesto) , tento z tých cukríkov... ten sa mi osvedčil najviac, no tej smartflex hmote sa nevyrovná asi nič.... (Y) len je trocha drahšia ako tie cukríky.... :-)
..ale že si vedela aj vypracovať tie detaily... to je super... (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.3.2011, 20:24)
tak ak nabudúce budeš chcieť robiť farbenú poťahovanú hmotu, tak si tú hmotu už radšej rovno kúp a máš po probléme, darmo kupovaná je úplne iná než tá domáca.... i keď máš pravdu, že je drahšia, ale aj tie možnosti zdobenia sú na inej úrovni (viď ten foťák, pri ktorom sa mi práveže detaily robili relatívne ľahko, horšie to bolo s maľovaním na podstavec) - čiže všetko má svoje za aj proti, ide o to, čo si vyberieš. A teda cukrárčeniu zdar! :-)
ODPOVEDAŤ
Timea L. (01timea) ID 191914 (upravené 14.3.2011, 23:17)
pozerala som, že na jednej torte uvádzaš smartflex velvet a na druhej flower ... ktorá je podľa teba lepšia?? Ja mám len tú velvet s čokoládovou príchuťou.. tú flower nepoznám... (F)dakujem
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.3.2011, 22:47)
velvet je taka tuhšia - perfektná na poťahovanie aj väčších tôrt - neskĺzne ani nezačne praskať... flower je verzia priamo "ušitá" na výrobu kvietkov, vypichovače, patchworky.... no vo všeobecnosti ti na kvietky stačí aj tá velvet, lebo aj tá rýchlo schne, keď ju rozvaľkáš úplne na tenučko.... velvet sa predáva po 1,5 kg a 7 kg a tá flower len ako 750 g.ˇZáleží teda na tom, či ideš tortu len poťahovať a jednoducho dozdobiť alebo či ideš robiť na torte aj dačo zložitejšie na detaily
ODPOVEDAŤ
Timea L. (01timea) ID 191914 (14.3.2011, 23:17)
(F) tak Ti veeeeeeeľmi pekne dakujem... vyskúšam aj tú flower hmotu (flower) som zvedavá.. aspoň ich aj ja porovnám... aj tak si chcem ešte objednať nejaké patchworky aj takú silikonovú formičku na perličky... a a a a ja si ešte určite niečo nájdem... ,-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.3.2011, 23:29)
len smelo do toho :-p potom sa nám tu ozvi a pochváľ so s výsledkom svojho snaženia a porovnávania :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu