končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Slávka B. (bačka) ID 136375 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Fašírka z ovsených vločiek s kelovým prívarkom[ recept č. 36507 zo dňa 21.1.2011 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Fašírky: 1/2 l jemných ovsených vločiek, 1/2 l vody, 2 malé lyžičky vegety, cibuľa, 200 g strúhaného syra, celá hlávka cesnaku, 2 celé vajíčka. Kelový prívarok: 1 kel, cibuľa, mletá červená parika, rasca, soľ, ml. č.korenie, cesnak, 250 ml sladkej smotany, 2 lyžice hladkej múky. POSTUP PRÍPRAVY Fašírky : Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou, do ktorej sme pridali 2 malé lyžičky vegety.Necháme vychladnúť. Medzi tým si podusíme cibuľku, ktorú pridáme k vychladnutým vločkám. Ďalej pridáme postúhaný syr, cesnak, ja som dala 8 strúčikov, 2 celé vajíčka, korenie, dochutíme soľou. Vytvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vysmažíme do zlatova. Podávame so zemiakmi, alebo rôznymi prívarkami. Kelový prívarok: Cibuľu a kel očistíme, nakrájame. Na oleji speníme cibuľu, prádáme kel, mletú papriku, opražíme, podlejeme vodu. dochutíme soľou, rascou, cesnakom a dusíme domäkka. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali 2 lyžice múky, premiešame a povaríme. dochutíme mletým čiernym korením. Príloha: Pečene zemiaky. Zemiaky povaríme v osolenej vode cca 8 minút, Dáme na pekáč s trochou oleja. Zemiaky okoreníme korením na zemiakové jedlá, rascou , dochutíme soľou a premiešame. Pečieme dozlatova. Podávame so zeleninovým, prípadne kapustovým šalátom, kto má rád. |
Marianna Š. (Marianna 222) ID 10864, mimibazar.sk/marianna222 (7.12.2012, 12:23) |
Vyzera to super, ideme sa pustit do varenia vdaka za skvely receptik |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (29.8.2012, 12:06) |
ODPOVEDAŤ |
Andrea H. (andikah) ID 15831, mimibazar.sk/andikah (10.2.2011, 8:00) | |
no tak včera som prívarok pripravila aj fašírtky, s priateľom sme si veľmi pochutnali, hoci som sa bála, že nezje to úpravy menšie som síce urobila. Zahustila som prívárok gustinom(kukuričná múčka), aby to bolo dietnejšie, pridala som majoranku a bôbkový list a fašírtky som nevysmážala, len piekla v rúre a potom ich otočila, aby mali zlatú farbu a veru boli veľmi fajné až tak, že dnes ráno si to priateľ zobral aj do roboty ďakujem za super recept a dobrý nápadík!!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea H. (andikah) ID 15831, mimibazar.sk/andikah (9.2.2011, 14:03) | |
a čo tak bez vysmažania tie fašírtky? Iba tak v rúre pripraviť? | |
ODPOVEDAŤ |
Halina M. (anilah) ID 93483 (23.1.2011, 20:57) | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (22.1.2011, 16:06) |
Kelový prívarok mám veľmi rada, robím ho ale bez smotany a tieto fašírky k nemu určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
Jana C. (janica251) ID 82644 (21.1.2011, 22:19) | |
podobné fašíročky robievam i ja, sú super ako tak je výborný i kelový prívarok veru dala by som si hneď | |
ODPOVEDAŤ |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (21.1.2011, 21:39) | |
Tak ten kelový prívarok je fantastický - naučila ma ho pripravovať moja mama a presne takto ako uvádzaš+ kúsok cesnaku aj nakoniec a papriku nedávame, lebo si ho polejeme šťavou z perkeltu, takže ti je to fakt lahodná mňamka a fašírky z vločiek určite vyskúšam |
|
ODPOVEDAŤ |