Miinka K. (miinka) ID 45774 |
|
mimibazar.sk/miinka |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.5.2008 |
Naposledy: 11.3.2024 23:12 |
Aktualizácia: 19.10.2016 15:48 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Šťavnatá sekaná plnená hlávkovou kapustou
[ recept č. 31324 zo dňa 6.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g mletého mäsa, 1 malá hlávka bielej kapusty, olej/masť, 1 cibuľa, 2 vajíčka, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ, majoránka, 100 g údeného syra, sušený/prelisovaný cesnak, sušené pšeničné ovsené otruby alebo iná drobná obilnina na zahustenie (nemusí byť), strúhanka na zahustenie
POSTUP PRÍPRAVY
Kapustu očistíme a pokrájame na drobno. V rajnici ju opražíme na cibuli spenenej na oleji, pridáme trocha drvenej rasce a mleté korenie. Môžeme podliať troškou vody, aby sa kapusta udusila. Nemusí do mäkka, skôr len do chrumkava. Mleté mäso dáme do misy, tiež osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka, nastrúhaný syr, cesnak a zamiešame. pridáme pripravenú kapustu (bez vody, ak nejaká v hrnci zostala), a toľko otrúb a/alebo strúhanky, aby sa masa spojila (možno 2 - 3 hrste). Masa nemusí byť hustá, stuhne vo forme/pekáči. Formu na biskupský chlebík/väčší srnčí chrbát/menší pekáč môžeme vystlieť alobalom. Dobre potrieme olejom/masťou a navrstvíme masu. Dáme piecť na 180 C asi hodinu alebo až kým povrch nezhnedne. Asi v polovici pečenia som ešte na vrch lyžicou naliala trochu oleja. Naozaj výborná varianta sekanej.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
V mise si zo surovín pripravíme masu. |
|
Naložíme do formy, rukou/lyžicou dobre po vrstvách popritláčame. |
|
Hotovo |
|
V priereze. Obedík krásne vonia a chutí (další spôsob, ako dostať do detí kapustu :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |