. .. .. .. .. .. .
. .

Staročeský "Frgálovník" - RECEPT 30530

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Staročeský "Frgálovník"


[ recept č. 30530 zo dňa  ]


Staročeský "Frgálovník"


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 25 dkg hladkej múky, 3 dkg rozpusteného masla, 1 žĺtok, 1,5 čl. sušeného droždia alebo 1 dkg čerstvého, 3 dkg cukru, 1,5 dcl mlieka. PLNKA 1 : 20 dkg slivkového lekváru, rum, voda, škorica, cukor. PLNKA 2: 5-6 jabĺčok, škorica, rum, maslo, med, cukor. POSÝPKA: 2 dkg hrubej múky, 3 dkg kryštálového cukru, 2 dkg masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime v nej jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie, mlieko a necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, pridáme rozpustené maslo, žĺtok, štipku soli a zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu vykysnúť. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto vyvaľkáme priamo na ňom. Ja som použila plech na pizzu a troška cesta mi zostalo. Ušúľala som valček a obtočila okolo cesta ako vyvýšený okraj. Slivkový lekvár s troškou vody, umu, škorice a cukru povaríme a natrieme ako prvú vrstvu na cesto. Mala som tvaroh, ktorý som potrebovala minúť, tak som ho vymiešala s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a žĺtkom a natrela ako druhú vrstvu na cestu. Pekáčik som vymastila maslom, pridala nastrúhané jabĺčka a dve nastrúhané hrušky, med, cukor a um a dala som do rúry dusiť cca na 5 minút. Po vychladnutí som túto zmes natrela ako tretiu vrstvu. Nakoniec som z múky, cukru a masla urobila drobenku a ňou som posypala celý vrch koláča. Nechala som ho ešte chvíľu pokysnúť, okraje potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť na 180 C.

Zdroj: www.mimibazar.cz - ID 7075

Koláč je výborný, chuťou pripomína pravý frgál
<< Letný zákusok | Staročeský "Frgálovník" | Slivkovo pudingové šatôčky z plundrovaného cesta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (12.5.2011, 15:20)
Milujem tieto kolace od malicka nam ich nosila teta z ciech chutil mi hlavne hruskovy resp ta plnka bola zevraj cisto hruskova ale neviem uz nepametam...som velmi rada ze som nasla Vas recept a urcite musim vyskusat (Y) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (16.8.2010, 20:18)
Ivetka dnes som mala dilemu a rozhodovala som si, či sa nechám zlákať týmto Tvojim frgálom, alebo bleskovými koláčikmi :-) , dnes vyhrali tie koláčiky (*) ako som Ti písala a tento krásny frgál si nenechám ujsť tiež :-) :-) :-) - krásny je a určite veľmi chutný tiež (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.8.2010, 9:08)
Maťka to poznám - aj ja mávam dilemu, že čo vyskúšam skorej (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.8.2010, 16:16)
a tie Tvoje bleskové koláčiky si rada ešte zopakujem, lebo sa aj bleskovo popapali (zajic) (zajic) (zajic) výborné fakt (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.8.2010, 8:25)
tak to ma veľmi teší (L)
ODPOVEDAŤ
Simona M. (SittaLilas) ID 159596 (15.8.2010, 22:35)
Jabĺčkovo škoricové papindy ja možem (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.8.2010, 7:50)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (15.8.2010, 21:40)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.8.2010, 7:49)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu