. .. .. .. .. .. .
. .

Tradičné škótske maslové sušienky (Scottish shortbread) - RECEPT 23698

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


Tradičné škótske maslové sušienky (Scottish shortbread)


[ recept č. 23698 zo dňa  ]


Tradičné škótske maslové sušienky (Scottish shortbread)


POTREBNÉ PRÍSADY

170g hladkej muky *** 120g cerstveho masla (musi byt maslo, ziadny margarin ani Rama) *** 60g krystal.cukru *** 20g ryzovej muky (nemusi byt, moze sa nahradit kukuricnym skrobom alebo obycajnou hladkou mukou) *** stipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Tradicne skotske susienky, ktore su jednoduche a pritom neskutocne chutne. Nejde tam ziadne vajce, zaklad je prave vonave maslo, muka a cukor. Ryzova muka nemusi byt, je vela receptov bez nej,ale vraj pridava na chrumkavosti :o)
Urcite to nie su zdrave susienky,ale ku kave alebo caju je to vazne "pohadka"


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

V miske si rucne vymiesame zmaknute maslo a krystalovy cukor do bleda a do peny. Klasicke recepty odporucaju poctive rucne miesanie drevenou vareskou,ale kludne zapojte slahac,ked sa vam ho chce umyvat :-p
Do maslovej peny primiesame preosiatu hladku a ryzovu muku a sol. ako som pisala vyssie,da sa robit aj bez nej, resp. s kukuricnym skrobom. Ja som si na ryzovu muku zomlela obycajnu ryzu a preosiala cez sitko. rucne vypracujeme cesto. ide to tazko,kedze tam nejde vajicko,ale da sa to. keby bola zmes prilis drobiva, pridajte trosku makkeho masla. ono to nebude drzat pokope az tak pekne ako klasicke cesto,ide o to,aby to drzalo pokope a dalo sa vyvalkat (ale nie je vylucene,ze usilovnym miesenim sa to podari ,o). cesto vyvalkame na hrubku cca 1cm. mozeme valkat rovno v naolejovanom plechu (odporucam nizky) alebo na papieri na pecenie,s ktorym to do plechu prenesieme. ja som valkala na doske a potom som tenuckou "doskou" na krajanie preniesla do olejom vymasteneho plechu. pripadne mozeme vykrajovat okruhlou formickou alebo urobit v rukach malu gulocku a jemne ju splostit, to je najjednoduchsie,lebo netreba cesto valkat.
na plechu si cesto po dlzke prekrojime na polovicu a priecne nakrajame na asi 1,5-2cm hrube pasiky. takto spravime tzv. "shortbread fingers". iny variant je vykrajovat okruhlou formickou male keksy (priemer cca 3-4cm, hrubka ta ista alebo tensia ako pri tycinkach) alebo vyvalkat kruh, nakrojit na trojuholniky a okraje prstami upravit do vlnovky. nizsie vlozim obrazok,aby ste mali predstavu. cesto zlahka popichame vidlickou (pri kolieskach nie). tycinky od seba neoddelujeme.
v rure vyhriatej na 160-170 stupnov pecieme asi 25-35min. po 20-25min urcite skontrolujte, upecene cesto je svetlo-zlate a na dotyk pevne, nie makke. hned po vybrati z rury ich mozeme jemne posypat krystalovym alebo vanilkovym cukrom. nozom ich od seba jemne oddelime. oddelujeme horuce,ked vychladnu, budu sa lamat. tycinky som piekla takto neoddelene,lebo ked sa pecu prilis dlho a su prilis "vypecene", straca sa jemna chut masla. chytilo mi tak okraje a nie je to celkom ono. Tato fotka dost skresluje,ale na hlavnej je vidiet aka je ich realna farba. susienky skladujeme v zatvorenej doze. ja viem,ze som cesto mohla upravit aj krajsie,aby aj tie kraje nejak vyzerali,ale mala som naponahlo. ako vzdy ,o)))
takto nejako by mal vyzerat okruhly susienkovy "kolac" obrazok pozicany z "The Claytons Blog"
a takto vyzera spravne upeceny shortbread finger :-) len pre info, daju sa v pohodke zamrazit,keby ste si chceli schovat na "horsie casy" :-) akurat chrumkam jeden rovno z mrazaku ,-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Manželovi k narodeninám | Tradičné škótske maslové sušienky (Scottish shortbread) | CUKETA AKO JU ROBíM JA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.11.2015, 15:30)
(C)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (4.11.2015, 20:11)
už sa pečú :-) vonia to tu fajnovo |:o) ako ten keksík, čo som ochutnala nedávno, len sa mi zdá, že toho cesta je z jednej dávky nejako málo, asi stačí iba na ten kruh,či? *-) No v každom prípade som urobila z dvoch a moja 19. mesačná dcérka mi pomáhala ,-) až tak, že keď som jej zobrala vidličku plakalaaaa (child12) ale bolo po plači, keď sa vytiahol časovač :D potom bolo počuť už iba tik,tik (child9) som zvedavá, ako budú chutiť (zajic) určite dám vedieť (H)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.11.2015, 13:24)
hej, je to malá dávka. ale tie keksíky sú také dobré, že keby som urobila viac, nezastavila by som sa, kým by som ich nepojedla všetky ,-) verím, že chutili aj u vás (L)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (7.12.2015, 18:52)
Chutili, a ešte ako :* Len som si neskoro všimla, že tam má ísť cukor krupicový, a nie obyčko - kryštálový... trošku chrumkali pod zubami :p ale pojedli sa všetky (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (4.11.2015, 21:18)
(objimam) prudko "žravé" !!!!!!!!!!!!!!!! síce som to miestami mala príliš tenké, a bolo cítiť, že to nie je ono, ale to čo bolo v strede bol hotový poklad! Robila som totiž na plech, menej práce ^o) Takže nabudúce kupujem hneď kilo čerstvého masla a idem na to (dance) Ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (24.8.2012, 16:29)
janíčku, dnes som robila z dvoch dávok a vydarili sa perfektne (Y) môj osemročný syn, milovník a odborník na maslové sušienky, povedal, že tieto sú najlepšie, čo som mu kedy upiekla (clamp) tak ti ďakujem, že vďaka tebe som stúpla v očiach svojho syna (*) ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.8.2012, 9:38)
:-) ooo,dakujem za krasnu spravu. som velmi rada,ze syncekovi chutilo (L) pozdravujem
ODPOVEDAŤ
vera t. (klinge) ID 229040 (30.4.2012, 15:41)
jdu nato, |:o)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.5.2012, 13:15)
tak verim, vera, ze sa susienky podarili (L)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (27.4.2012, 22:12)
vyskusam :)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.5.2012, 13:15)
Stanka, verim,ze budes spokojna (L)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (japonka) ID 15873 (upravené 26.11.2011, 18:37)
Práve sme to podľa tohoto receptu dopiekli.
Na prvé ochutnanie: nič-moc (teplé mi to chutilo ako vymastený múkou posypaný plech +o(), ale s druhým a tretím kúskom chuť rástla... Vychladnuté sú naozaj krásne chrumkavé a príjemne maslové. (Y)
Spravili sme hneď dvojnásobnú dávku, aby sme pokryli celý veľký plech, ale napriek tomu cesto nestačilo, vyvaľkané bolo asi na 0,8 cm a ani tak nepokrylo celý veľký plech (rozmery 34 x 40 cm). Odporúčam použiť až 2,5 dávky podľa tohoto receptu. Je lepšie pokryť celý plech v rovnakej hrúbke, na okrajoch sa nebudú roztekať ani hnednúť.
Keďže sme nezohnali ryžovú múku a nemám mlynček, ktorým by som zomlela ryžu, použili sme ako náhradu Bio instantnú kašu ryžovú z Kauflandu - je to naozaj dobrá náhrada, ale treba jej pridať o trošku menej ako je v recepte ryžovej múky, alebo pridajte trošku masla.
Piekli sme v celku v teplovzdušnej rúre 20 minút pri 170 stupňoch, ale odporúčam nižšiu teplotu.
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.11.2011, 10:41)
(L) dakujem za postrehy. ano,davka je to mala, tiez robim aspon z dvojnasobnej. som rada,ze nakoniec zachutilo, susienky musia naozaj postat,aby presla chut masla. ja ich mam najradsej na druhy den, ked prenocuju zavrete v doze
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (memento13) ID 193588 (19.3.2011, 15:09)
Ja som tieto sušienky jedla kupenské z dovozu a odvtedy som s ich zamilovala - a neskutočne ma potešilo, že som našla konečne po dlhej dobe recept na ne. Jednoznačne vyskúšam a dúfam, že budú chutiť ešte lepšie ako tie kupenské :-D
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.3.2011, 17:33)
ja som si ich zamilovala v Anglicku a tiez som na ne dlho spominala. a potom nasla recept ,-) skus a dufam,ze budu chutit. zaklad je naozaj dobre kvalitne maslo a ustriehnut ich pocas pecenia.
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (27.1.2011, 23:23)
.. http://www.mimibazar.sk/rodinne_fotografie.php?album=21984 .. najviac si zmlsli detičky .. (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.1.2011, 16:50)
(Y) tak to som rada, Gabika (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana H. (AdrianaH.) ID 34084 (5.12.2010, 9:59)
Dobrý deň Jani. S kolegyňou sme minule dostali chuť na maslove sušienky a objavila som na nete tento Váš recept. Sušienky sa práve pečú, som zvedavá, ako to dopadne, lebo ako pozerám na vaše obrázky, nejde mi do hlavy, ako sa Vám z takého malého množstva ingrediencii podarilo vyvalkať na cely plech cesto a ešte k tomu 1 cm hrubé :-o. Mne ledva na pol plechu a tenké cca 4 mm. tak sa nechám prekvapiť. Adriana
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.12.2010, 10:17)
Adrianka, tato davka je na malicky plech. ten moj je taka polovica klasickeho. takze tak mi to vyslo. dufam,ze sa podarilo a ze chutilo. akurat vcera som piekla vo forme takych "piskotiek", robila som 2nasobnu davku a vysli mi 2 plechy. (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana H. (AdrianaH.) ID 34084 (12.12.2010, 12:53)
Jani, trošku sa to po krajoch pripieklo, ale inak to všetkým veľmi chutilo. Dnes sa chystám na dvojitú dávku, lebo menší plech nemám. Adriana
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.12.2010, 17:58)
:-) tak to sa velmi tesim. Ono len treba vystihnut tu spravnu chvilku,kedy vytiahnut z rury a bude to eno-nuno. Ked som robila male kolaciky, upiekli sa rovnomernejsie, tak mozno mozte skusit vykrajovat (alebo v rukach vyformovat gulicky a mierne ich splostit, tak som robila ja a bolo to dost rychle,lebo nebolo treba valkat cesto) (L)
ODPOVEDAŤ
Radka K. (murr2) ID 148626 (2.5.2010, 14:31)
Janíčku,při nejbližší příležitosti vyzkouším |:o) |:o) |:o) |:o) .děkuji za velmi podrobný postup (L) pa (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.5.2010, 14:51)
za malicko, Radka, dufam,ze sa podaria a budu chutit (L)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (22.4.2010, 17:29)
Vyzeraju velmi dobre!!! (Y) (Y) (Y)zaradim do receptara :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.4.2010, 17:54)
(L) dakujem,Martuska.ja tieto susienky zboznujem, ta maslova chut je nieco genialne... tak nech sa podaria (L)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (22.4.2010, 17:29)
Vyzeraju velmi dobre!!! (Y) (Y) (Y)zaradim do receptara :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Majka D. (Majuška1983) ID 22236, mimibazar.sk/majkatd (22.4.2010, 14:14)
nooo ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) akože dobručké ale mne nejak pripiekli ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) stále boli mäkké *-) *-) *-) kde bola chyba?
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.4.2010, 17:06)
*-) Majka, ake tvary si robila? vykrajovala si susienky alebo si piekla tak ako ja? a v akej rure, na akej teplote a ako dlho?
ODPOVEDAŤ
Majka D. (Majuška1983) ID 22236, mimibazar.sk/majkatd (2.5.2010, 14:13)
tak isto ako ty, možno som ich moc tenké vyvalkala? v plynovej rúre a na akej teplote netuším ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) tak primerane :))) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.5.2010, 14:51)
hmmm,tak to neviem. ono kazda rura pecie inak a ja som to zatial piekla len v elektrickej. tak keby sa ti este niekedy chcelo,skus vyvalkat na hrubsie a mozno upravit teplotu, piect radsej pomalsie.
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (27.2.2010, 10:22)
super Janíček (Y) (Y) (Y) ja som o týchto sušienkách mnoho počula, ale nikdy som ich nejedla ani neskúšala robiť, ale vyzerajú extra chutne (Y) (Y) (Y) Janík v čom sú napr. rozdielne v chuti oproti povedzme lineckému, ktoré je zložením dosť podobné? Sú maslovejšie, krehkejšie...? (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.2.2010, 11:32)
:-p Evi, skus, urcite nebudes sklamana.
oproti lineckym je urcite rozdiel v konzistencii, kedze som davala tu ryzovu "muku", boli chrumkave aj po tyzdni skladovania, nechala som kusok postat aj na vzduchu a aj tak nezvlhol. a nejde tam vajicko.
u nas sa linecke robi s palmarinom,takze ta maslova chut v tychto susienkach je pre mna nieco uzasne,ale ked zvyknes robit linecke s maslom,tak to mozno bude aj podobne.
kazdopadne, stoji to za vyskusanie. (L) inak,davno som ta nevidela, ako sa dari?
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (26.2.2010, 16:52)
Janicek,tak vcera proti noci som sa konecne pustila do tychto susienok,a vysledok je taaaaaak dobry,ze maju len jedinu chybicku,a tu,ze sa ich nevieme dojest ,-) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)mocky dakujem za uzasny receptik,zatial u nas vedu medzi susienkami na prvej priecke .. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=669001
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.2.2010, 18:15)
(Y) parada, Mati, som rada,ze vam zachutili. Matkova babka,ked ochutnala, sa ma pytala,ze kde to predavaju,ze ona si take musi kupit ,-) a nechcel a verit,ze su domace ,-) a pravdu mas s tymi malymi okruhlymi keksickami, aj som to pisala do receptu,ze sa mozu vykrajovat, ale mne sa aj tak najviac pozdavaju palicky, pre mna su klasika :-p
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (26.2.2010, 18:53)
aj moj Boris hovoril,ze chutia ako kupovane :-)i ked origos kupovane sme veru este ani nejedli,takze sme ani nemali moznost si zvyknut na nejaku klasiku,tak sme zatial otvoreny vsetkym tvarom :-) :-) :-) ,-) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.2.2010, 18:56)
,-) na tvare veru nezalezi, hlavne,aby boli spravne upecene :-p buduci tyzden ich robim zase, teraz som si jeden kusok odlozila z dohladu,aby som videla ako sa bude spravat a aj po tyzdni v doze bol ako cerstvy, chumkavy a tak dobryyyy. uz budem robit dvojitu davku. :-p
inak,neuveris,co akurat varim :-$ tvoju fucku, uz sa nemozem dockat. mixovala si ju ponornym mixerom?
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (26.2.2010, 19:14)
super,ze si otestovala ten kusok,kolko vydrzi :-)aj ja som nad tym dnes premyslala *-)...a drahy sa ma uz vypytoval ,kedy spravim dalsiu davku ,-) (zajic)..jej..tesim,ze robis fucku (radost)uz len teraz budem trpnut,co na to povie tvoj Matko :-) :-) ,-)ja ponorny nemam,tak som mixovala normalnym..DOBRE CHUTE TEDA! (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.2.2010, 19:36)
,-) ale keby sme nesli na vikend k nasim,neotestovala by som. boli sme prec 3 dni ,-) fucku uz mas okomentovanu :-$ :-p
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (19.2.2010, 20:49)
Jani tak tieto sušienky sú fantastické, plná maslová chuť (Y) (Y) (Y)tiež som ich chcela pridať ale akosi som sa k tomu nedostala až si ma predbehla a ušetrila ma fotenia ,-)...ja ich robím také okrúhle ako na poslednom (P) ale skúsim aj také tyčinky ako ty...no si mi narobila chute ,-) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2010, 21:06)
,-) vidis to? a to som sa na ne chystala min. 5 rokov ,-) este dobre,ze si nepredbehla ty mna ,-) ,-) ,-) Adi, aky pomer surovin mas ty? lebo ja som mala prichystany iny recept,ale mala som ho v zalozkach v druhom pocitaci a nechcelo sa mi prepichovat internet ,-)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (19.2.2010, 21:26)
Ja robím takto:100g cukru,1/4 čl soli, 175g masla,300g hl.múky...a sú fantastické a nepochybujem že aj tie tvoje (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2010, 21:35)
(L) dakujem,skusim nabuduce takto. ked som hladala recept, vacsinou bol s ryzovou mukou, tak som jej tam trosku praskla,ale ked nemusi byt, nebudem sa unuvat mliet ryzu ,-)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (20.2.2010, 15:47)
Jani dnes som ich piekla ale podľa môjho overeného receptu a takto vypadajú
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=666421
povedala by som že vzhľadovo sú rovnaké a chuťovo asi tiež, nabudúce vyskúšam tvoje (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.2.2010, 16:34)
Adka,su nadherne,presne tak upecene,ako maju byt :-p nabuduce skusim podla tvojho receptu aj ked si tiez myslim,ze chutovo budu rovnake, ved ta ryzova muka velky rozdiel nespravi, akurat su vraj chrumkavejsie :-$
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2010, 15:07)
jeej Jani - vypekala si ? ... sušienky vyzerajú ozaj fajne mňamkovo (zajic) (zajic) - neviem kedy, ale ako čas výjde - vyskúšam (L) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2010, 15:36)
,-) hej,no.. potrebovala som pauzu od povin. citania... neznasam citat knihu z pocitaca..bolia oci jak fras. ,-) ale pauza sa vyplatila :-p
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.2.2010, 13:31)
zaujímavý receptík, musím vyskúšať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2010, 14:34)
(L) skus, verim,ze nebudes sklamana (hello)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (19.2.2010, 10:20)
Janík, úvodné foto je strašne lákavé, určite to vyskúšam. Také pravé maslové vecičky sú vždy výborné ^o) ^o) ^o) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2010, 11:55)
(L) skus, Irenka, urcite budu chutit, len zase zdroraznujem, nepiect prlis dlho, potom sa straca ta jemna chut (hello)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (19.2.2010, 10:15)
Jej,Janicek...tak toto urcite vyskusam,som moc zvedava na tu chut (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2010, 11:54)
:-$ skus, Mati,ked mas rada maslove susienky, urcite ti bude chutit. su tak jednoduche az su dokonale. len ich netreba piect prilis dlho, najlepsie takto v kuse,ako som robila ja, aby velmi nezozlatli kraje a susienky zostali jemnucko maslove (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu