. .. .. .. .. .. .
. .

Ríbezľový koláč - RECEPT 14297

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 52602 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)


Ríbezľový koláč


[ recept č. 14297 zo dňa  ]


Ríbezľový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:5 žĺtkov,100g práškového cukru,1 vanilkový cukor,150g Hery,1 dl mlieka,270g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: ríbezlé (môže byť aj mrazené) 5 bielok, 270g práškového cukru, mandľové lupienky alebo posekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

xxxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a herou. Pridáme mlieko, múku a prášok do pečiva. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech.
... poukladáme naň ríbezlé.
Z bielok a cukru ušľaháme tuhý sneh a natrieme ho na ovocie.
Vrch posypeme mandľovými lupienkami alebo posekanými orechmi...
Ja som dala takéto, ale aj varianta s orechmi je tiež výborná.
Dáme upiecť pri teplote 180 C asi 30-35minút.
a upečený... Necháme vychladnúť a krájame na kocky.
Mňam, je osviežujúci... proste pán koláč. Tento receptík už robím dva roky a nikdy ma nesklamal. Mám ho s nejakého časopisu, teraz si nespomeniem- dosť ho propagovala Jarka Hargašová. Tak dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Na problematicku plet | Ríbezľový koláč | torta pre babku k 79 nar. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Zdena Č. (Zdenči) ID 1132 (20.7.2013, 16:53)
Teraz som ho upiekla. Fantastickyyyy (clamp). Akurat tie orechy mohli byt menej upecene...piekla som ho 25min na 175st, poslednych 10min bol nizsie a zakrytyyy. Ako to urobit s tymi orechmi?Inak prvy x mi chutí zapeceny sneh, je taky fajny- chrumkavy... (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (15.7.2013, 11:25)
:-p Piekla som ho včera, je výborný. (zajic) Namiesto mandlí som dala sekané orechy. Nabudúce dám sneh až v polovici pečenia, lebo sa mi zdal trochu viac upečený a vysušený. Ale na chuti to neubralo.
ODPOVEDAŤ
Oľga G. (Oliverka) ID 278312 (7.7.2013, 17:39)
vyzera no teda,viac ako vynikajuci,isto vyskušam dakujem
ODPOVEDAŤ
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (7.7.2013, 14:41)
Vyskúšam , vyzerá lákavo . Dnes som robila tiež ríbezľový - linecké - krehké cesto - pudingovo - šľahačková plnka + posýpka ..... je výborný .Ukladám . (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (6.7.2013, 21:47)
vyzerá fantasticky,určite ho urobím,teším sa. (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (14.7.2013, 20:46)
Treba len vyskúšať, výsledok stojí za to (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika V. (Vlmo) ID 9426, mimibazar.sk/vlmo (6.7.2013, 20:51)
Perfektný koláčik (Y) (Y), len do snehu som dávala kryštálový cukor, lebo s práškovým mi sneh vždy splasne (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (14.7.2013, 20:45)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (4.7.2013, 20:24)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michala G. (michalamiaau) ID 279934 (4.7.2013, 17:15)
naozaj vynikajuci, vcera som ho robila pre priatelov a len tak sa po nom zaprasilo :-p aj ked cesto sa mi zdalo strasne lepkave a nijak som tomu nevedela pomoct, nakoniec som ho predsa len rozotrela a stalo to za to (dance) vsetkym velmi chutilo, rozhodne odporucam! (D)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (14.7.2013, 20:45)
(Y) (Y) (Y) ano cesto sa horšie rozotiera, ale výsledok stojí za to. (L)
ODPOVEDAŤ
Daniela D. (duchon) ID 6038, mimibazar.sk/duchon (7.12.2012, 21:47)
Perfektný!!! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Júlia G. (juliag) ID 25384 (3.8.2012, 19:00)
:-) :-) :-) u nas najobľúbenejší koláč... robím ho stále s rôznym ovocím a ešte nesklamal... výýýýýýbornýýýý :-$
ODPOVEDAŤ
Ľubica D. (marokanka) ID 160203 (24.7.2012, 9:32)
konečne som ho našla , tento koláčik robím tiež dlho, Jarka Hargašová ho dala do sobotnej receptovej prílohy Plus jeden deň, potom som ho niekomu požičala, aby si ho odpísal a recept sa mi stratil, už aj idem kúpiť ríbezle a idem ho na víkend urobiť, je to fakt mňamózny koláč, zožala som s ním len samé úspechy (Y). Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (25.7.2012, 20:54)
:-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
dana p. (dankapaj) ID 32511, mimibazar.sk/dankapaj (28.6.2012, 13:53)
(Y) (Y) (Y)super vyskúšam (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Júlia G. (juliag) ID 25384 (13.7.2011, 20:08)
(Y) (Y) (Y) strašne dobrý koláčik.... (clamp) (clamp) (clamp)
dala som na polku koláča orechy, lebo deti nechcú a ja sa napchávam (zajic)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (17.7.2011, 20:49)
:-$ :-$ ďakujem Julka, som rada, že chutilo. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Mária B. (Tortičkovo) ID 3358, mimibazar.sk/Tortickovo (24.7.2010, 19:09)
dnes som ho robila a musim povedat,ze je perfektny (Y) (Y) (Y) (Y) namiesto hery som dala maslo,lebo som zabudla heru kupit ,-),ale aj napriek tomu je velmi chutny :-p a dala som zavarane ribezle,co tiez nevadi :-) a najskor som si upiekla cesto a az potom som dala ribezle a sneh a este som to dala zapiect,takze aj takto sa da (Y) (Y) (Y) vrelo vsetkym odporucam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (30.7.2010, 21:32)
Majka som (radost), že chutilo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (17.4.2010, 14:14)
(Y) (Y) (Y) uz som ho parkrat robila... dufam, ze nebude vadit Palmarin. ine nemam...
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.4.2010, 12:54)
Mirka ten Palmarín by nemal vadiť, tak budem držať palčeky nech sa vydarí (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Božena F. (vec) ID 103755 (22.3.2010, 8:47)
Neviem kde som spravila chybu, ale včera som robila presne podľa Vášho návodu koláč a spodok sa mi vôbec neupiekol a vrch zhorel?
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (22.3.2010, 20:25)
Boženka to ma mrzí :´(, lebo je to naozaj výborný koláč, neviem ešte som sa s tým nestretla. Dôvody môžu byť rôzne, buť rúra - koláčik pečiem vždy v strede rúry na 170-180, treba sledovať, ak Ti zvykne vrch pripekať, tak treba prikryť papierom *-) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Janurka) ID 43379 (14.8.2009, 16:11)
výýýýborný, konečne niečo iné a rýchle ako bublanina :-D (clamp) :-p
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (15.8.2009, 14:13)
Janka, ďakujem som rada, že chutilo :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.7.2009, 21:27)
vyzerá nádherne, receptík odkladám - zíde sa mi (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.7.2009, 20:29)
Ivetka, vyskúšaj určite neoľutuješ, teraz keď je ríbezlé a je hlavne osviežujúci. :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana b. (zunan) ID 7297 (16.7.2009, 9:14)
henka, v dnesnom Plus7dni je tvoj recept , ale s broskynami alebo marhulami.........asi vyskusam ;-) (Y) aj tuto variantu (L)......ale ta kyslost ribezli sa tam velmi hodila (zajic)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (17.7.2009, 20:58)
Zuzka, to musí byť tiež super (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana b. (zunan) ID 7297 (11.7.2009, 16:02)
fakt supeeer (Y)..........nemala som oriesky, ale nevadi, aj tak je (Y) (clamp) (clamp) do snehu som dala menej cukru, len 200g, uplne staci (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (11.7.2009, 16:07)
Zuzka, som rada, že chutilo (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu