. .. .. .. .. .. .
. .

Indické kuracie stehná - RECEPT 53955

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 30428 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Indické kuracie stehná


[ recept č. 53955 zo dňa  ]


Indické kuracie stehná


POTREBNÉ PRÍSADY

2 ks celých kuracích stehien, soľ, mleté čierne korenie Pác: 1/2 PL mletého kmínu, 1/2 pl mletého koriandru, 1 ks čerstvého zázvoru o veľkosti jedného prstu (alebo 1/2 KL mletého sušeného zázvoru), 1/4 KL mletej škorice, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 dl kvalitného krémového jogurtu, 2 PL lyžice olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúca svieža chuť stehien pre labužníkov alebo len na spestrenie nedeľného menu. Recept som odkukala zo stránky www.stahl.hu. Stehienka sú šťavnaté so sviežou chuťou, krásne do červena opečené a chutia skvelo so šalátovou prílohou. Ideálne jedlo na letné dni.

Postup:
1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
2. Pripravíme si kuracie stehná, umyjeme ich, zbavíme ich kože, trochu pozarezávame, osolíme a okoreníme a odložíme ich bokom, kým si pripravíme pác
3. Jogurt si nalejeme do misky, potom pridáme rascu, koriander. Očistíme si zázvor a nastrúhame ho úplne najemno na dierkovanom strúhadle. Pridáme ho do pácu.
4. Nakoniec primiešame škoricu, trochu olivového oleja, čerstvo mletého korenia, soľ a nakoniec nastrúhaný cesnak. Všetko spolu pekne premiešame.
5. Kuracie stehienka namočíme zo zarezanej strany do pácu a touto stranou ich položíme na pekáč. Potom stehná potrieme aj z druhej strany zmesou. Zvyšok pácu pomaly nakvapkáme na mäsko.
6. Pekáč prikryjeme alobalom a stehná pečieme približne 45 minút prikryté. Potom ich odokryjeme a pečieme pekne do červena.

Ja som ich podávala so šalátom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=53956
<< Gaučovka k narodeninám | Indické kuracie stehná | Orechový feta šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (7.6.2013, 12:01)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu