končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Tvarohová kocka...[ recept č. 53301 zo dňa 13.4.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY Budeme potrebovať dva korpusy: na svetlý potrebujeme 4 vajíčka /veľkosť "L" pokiaľ používame "M-kové" tak treba o jedno-dve viac/, 120g polohrubej múky, 160g krupicového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku ♠♠♠♠♠ na kakaové potrebujeme 3 vajcia "L- kové /alebo 4 "M-kové/, 60g polohrubej múky, 80g krupicového cukru, 1 PL kakaa a 2 ČL kypriaceho prášku...♠♠♠♠♠ NA krém si pripravíme: 100g "gréckeho" bieleho jogurtu, 500g jemného tvarohu, 100g práškového cukru, 50g vanilínového cukru, 100g masla /alebo Hery/, 400ml smotany na šľahanie /33%/, 20g mletej želatíny, 1 dcl vody...♠♠♠♠♠ okrem toho: 400g ľubovoľného lekváru, ovocie a čokoláda na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Svetlý a kakaový korpus pripravujem takmer rovnako: Bielky si oddelím a vyšľahám dotuha, žĺtky vyšľahám s cukrom "dobiela", múku zmiešam s kypriacim práškom /pri kakaovom korpuse si vmiešam do múky aj kakao/ a potom do žĺtkovej zmesi nastriedačku zľahka vmiešam múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov...každý korpus si upečiem zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie, pečiem na 180 °C, asi 10 minút a nechám vychladnúť. Potom svetlý plát natriem lekvárom /čím ho je viac, tým lepšie/, priložím kakaový plát, dobre pritlačím, papier na pečenie stiahnem a natriem krém, ozdobím podľa fantázie a nechám stuhnúť v chladničke. Pokrájame na kocky a môžeme servírovať... ♠♠♠♠♠ KRÉM: Želatínu si namočím do vody a vo vodnom kúpeli rozpustím. Maslo roztopím, vyšľahám s práškovým a vanilínovým cukrom, všľahám tvaroh a grécky jogurt /mali by mať izbovú teplotu/, smotanu na šľahanie dotuha vyšľahám A zľahka vmiešam do tvarohovej zmesi...do rozpustenej želatíny vmiešam za jednu PL tvarohovej zmesi /to aby sa mi želatína "nezgrcla" a neboli z nej hrudky/ a potom takto upravenú želatínu vmiešam do tvarohovej zmesy metličkou... |
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (16.4.2013, 10:02) | |
tak toto fakt vyzerá že mňaaaaam | |
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (17.4.2013, 15:49) | ||
Ďakujem... | ||
ODPOVEDAŤ |
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (15.4.2013, 9:06) | |
Mňam, dobrotka a ešte aj pekne vyzerá | |
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (16.4.2013, 9:32) | ||
Ďakujem... | ||
ODPOVEDAŤ |