. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelka rezy... - RECEPT 52536

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Karamelka rezy...


[ recept č. 52536 zo dňa  ]


Karamelka rezy...


POTREBNÉ PRÍSADY

Fantastický koláčik, ktorého autorkou je keli62 a musím uznať je to majstrovské dielo...aj keď som si ho malilinko upravila.

POSTUP PRÍPRAVY

Na piškótu potrebujeme : 5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja, 1 PL vody, 1 ČL kypriaceho prášku ♠♠♠ bielky vyšľaháme dotuha, žĺtky vymiešame s cukrom, vodou a olejom do peny, potom striedavo zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie, na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠
Orechový korpus: 8 bielkov, 100g zomletých orechov, 200g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 ČL kypriaceho prášku, 70 g polohrubej múky ♠♠♠ bielky vyšľaháme dotuha s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom, vmiešame zľahka orechy zmiešané s múkou a kypriacim práškom...
Pečieme na papieri na pečenie, na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠
Krém: 8 žĺtkov, 12 PL práškového cukru, 1 uvarené SALCO, 500g masla /alebo HERY, prípadne 250g masla a 250g HERY/ ♠♠♠ vajcia s cukrom šľaháme nad parou asi 30 minút, potom vmiešame uvarené SALCO /varíme aspoň 2,5 hodiny ponorené do vody alebo si kúpime hotové karamelové SALCO/, nechám,e vychladnúť a nakoniec vyšľaháme s maslom /alebo Herou/\r\n\r\n\r\n\r\nokrem toho potrebujeme piškóty, uvarené kapučíno a džem /najlepšie ríbezľový alebo malinový/
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠
ZÁVER: Na jeden vychladnutý orechový korpus natrieme džem, poukladáme 1 vrstvu piškót namočených v kapučíne, natrieme 1/4 krému, prikryjeme druhou piškótou a natrieme zvyšným krémom. Necháme dobre vychladiť a už si len tento "božský" koláčik vychutnávame...
<< Rapunzel | Karamelka rezy... | Domáci krémeš... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva k. (sezana) ID 261865 (31.5.2013, 13:15)
(Y) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (31.5.2013, 18:31)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
jana š. (irra) ID 137049 (25.2.2013, 10:00)
nádhera (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.2.2013, 9:35)
:-) :-) :-) Ďakujem, Janka (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (25.2.2013, 9:23)
jeden recept lepší než druhý, parádne sú všetky (Y)... už si len zadeliť ktorý vyskúšať skôr.... obdivujem šikovnosť, lebo koláčiky nielen vyzerajú podľa surovín veľmi chutne, ale aj na výzor sú krásne (clamp) klobúk dole |:o)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.2.2013, 9:35)
,-) ,-) ,-) Ďakujem, Monika... (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária Ď. (azorek) ID 119487 (24.2.2013, 15:11)
Pisateľke môžme kľudne hovoriť zásobovačka výborných receptov.
Načo rozmýšľať a hrabať sa v pozakladaných receptoch.
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.2.2013, 17:29)
,-) ,-) ,-) Ďakujem, Mária, za milú poklonu... (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.2.2013, 23:18)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.2.2013, 17:29)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu