. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládová griláž - RECEPT 49965

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 251735 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Čokoládová griláž


[ recept č. 49965 zo dňa  ]


Čokoládová griláž


POTREBNÉ PRÍSADY

Plnka: 250 g práškového cukru, 250 g masla, 2 balíčky vanilkového cukru, 60 g varovej čokolády, 3 vajcia ********** tortové oplátky ********** nasekané orechy na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Čas na odstátie minimálne 24 hodín.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si potrebné ingrediencie.
V miske nad parou roztopíme maslo. Keď je maslo roztopené pridáme na kocky nalámanú čokoládu. Vareškou miešame, kým sa čokoláda nespojí s maslom.
Kým sa topí maslo a čokoláda, rozbijeme si do druhej misky tri vajíčka a vidličkou ich poriadne vyšľaháme.
Potom vymeníme varešku za habarku. Do čokoládového masla prisypeme cukor a šľaháme, kým sa cukor neroztopí (asi tak 5 až 10 minút). Keď cukor povolí veľmi pomaličky prilievame vyšľahané vajíčka, pričom habarkou šľaháme čo nám len ruka stačí. Ak totižto nešľaháte dosť rýchlo, vytvoria sa vám z vajíčka v čokoláde také hrudky, čo vyzerajú ako praženica. Po naliatí vajíčok šľaháme ešte asi tak 5 minút a potom odstavíme z pary.
Plnku necháme trochu vyhladnúť, pričom občas premiešame. Poloteplú plnku začneme natierať na oplátky. Pri mojej veľkosti oplátky, dávam na jedno poschodie asi tak 6 až 7 lyžíc plnky. Rozotriem na oplátku až po okraj a na vrch položím ďalšiu oplátku. Potom znovu plnka, znovu oplátka, plnka a tak dookola. Počet poschodí vám vyjde podľa toho aké máte veľké oplátky a ako vám plnka zachutí. Keďže mne plnka chutí viac ako by mala, vyjde mi výška zo 6 oplátok. POZOR nechajte si ešte asi tak 3 lyžice plnky na potretie vrchu.
Končíme oplátkou, ktorú zaťažíme a necháme zaťažené asi tak pol hodiny.
Po pol hodine dáme záťaž dole, griláž otočíme, čo bolo hore pôjde dole. Novú vrchnú oplátku potrieme zvyšnou plnkou a posypeme nasekanými orechmi. Keď nám po bokoch povytekalo, tak touto plnkou môžeme natrieť boky. Necháme odstáť minimálne 24 hodín. Čím dlhšie stojí, tým je griláž mäkšia. Ja mám rada mäkšiu, preto ak chceme jesť v sobotu, tak robím už v stredu.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sladká ryžová kaša | Čokoládová griláž | So šálkou kávy... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (4.10.2012, 18:06)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (ALENAK) ID 16914, mimibazar.sk/alenak (4.10.2012, 15:14)
Plnka je fakt výborná...včera som robila, dnes dcéra chutnala a chutilo jej velice. Ja som to kedysi robila opačne, vajcia som šľahala nad parou s kakaom a dávala som trocha silnej kávy, keď to vychladlo tak potom do toho rozmiešať maslo.
Najviac ma pobavilo: habarkou šľaháme čo nám len ruka stačí...bože nevládla som, tak som potom zobrala na to ručný šľahač... (L)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (27.9.2012, 11:18)
|:o) supis skusame na hody :-)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (21.9.2012, 17:22)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (21.9.2012, 6:55)
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (20.9.2012, 22:51)
toto isto vzskusam na vianoce.... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (20.9.2012, 22:04)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu