Indické kofty zo zeleného hrášku s dvoma omáčkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Indické kofty zo zeleného hrášku s dvoma omáčkami

Maspoma

Hrášok rozmixujeme na kašu. Pridáme pohánkovú múku, vajíčko a mak, osolíme, okoreníme a zmiešame na hladkú hmotu. Z hmoty tvarujeme veľké „ fašírky“, ktoré vysmážame na olivovom oleji z oboch strán. Na omáčku najskôr na oleji speníme cibuľu , pridáme všetko korenie a krátko opražíme. Potom pridáme paradajkové pyré a povaríme približne 20 min. Dochutíme soľou.

Na dip ošúpeme mango a nakrájame na malé kúsky. Na panvici zohrejeme sezamový olej, pridáme kokos , mango a pár lyžíc vody a varíme cca 3 min. Pridáme všetky koreniny , ume ocot , premiešame a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešame jogurty nasekanú stéviu alebo cukor podľa chuti a osolíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Danica Jurčová | Recept z epizódy: 04. 05. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu