Foto: 2010
Recept z jedneho hrnca do truby ,vlastna kreacia.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
250 g - plátky |
|
250 g |
|
75 g postruhany |
|
za hrst cerstva |
|
2 struciky |
|
1 |
|
|
|
|
|
150 ml |
|
1 lyzicka |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Na tento recept by boli najlepsie cerstve lesne hriby ( zasluzi si ) ale nemam .Pod ruku mi prisla jedna z dobrych nahrad svajciarske hnede... sampiony spravia tiez sluzbu.
-
2
Nakrajane hriby som dal podusit tak na 70% na troche oleja.
-
3
Slaninu som si dal nakrajat na tenko .Nasa "slanina"( bacon rashers) je trochu ina ako slovenska. Bravcove tu nie je take popularne, takze pridaju aj svieckovu .V slovenskej verzii je to skor obalit sunkou.
-
4
Na tento recept su chutovo najlsepsie kuracie stehna ktore som vyfiletoval ( stiahol kozu , a vykrojil kosti a potom cez foliu zlahko naklepal.Na dosku si polozime pas slaniny na nu naklepane ochutene stehno a nakoniec polozime pred dusene hriby a nastruhany parmezan a zrolujeme.
-
5
Do zapekacej misky poukladame rolky vedla seba. Podlejeme vinom posypeme taliansky bylinkami a dame piect do rury. Podlievame podla potreby vodou.
-
6
Tento recept by bol este ovela lepsi -chutovejsi keby bol pripraveny specialnom keramickom hrnci ako napriklac Emile Henry nie je treba podlievat a by rovno skoncil dekorativne na stole.
-
7
Servirovali sme s lahko ochutenymi pucenymi zemiakmi a ozdobili cerstvou vnatou z petrzlenu
Diskusia k receptu