Zapečené rezance / fotorecept/

babi - fotkababi, 27. júla 2010
Zapečené rezance / fotorecept/
Foto: babi

manžel nevydržal , nakoľko je to jeho oblúbené jedlo a skôr než som to celé odfotila nabral si a zjedol

20 minút
príprava

Suroviny

400-500  g
1-2  ks
200  ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    v osolenej vode uvaríme cestoviny , scedíme a olpáchneme v studenej vode

  2. 2

    zapekaciu misu vymastíme , dáme vrstvu uvarených rezancov ,posypeme makom ,cukrom /podľa chuti/ a poukladáme kúsky slivkového lekváru .

    Zapečené rezance / fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    vrstvy opakujeme 2-3 krát a končíme cesrovinami. V mlieku alebo smotane na varenie rozšľaháme vajce pridáme podľa chuti cukor a rovnomerne nalejeme na rezance.

    Zapečené rezance / fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    vo vyhriatej rúre zapečieme do ružova. PS. keď mám očistené orechy, tak chvílu pred dopečením posypem sekanými orechami. Nie skôr, lebo by sa spálili

    Zapečené rezance / fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Hurá podaril sa mi prvý fotorecept, aj ked nie je dokonalý, ale snažila som sa

Diskusia k receptu

evusik
@babi gratulujem k prvému fotoreceptu, hneď na prvý krát sa ti vydaril, a manželovi daj druhý krát po prstoch :-) nie žartujem, aspoň vidno, že mu chutilo :-)
wevewe
jooooj tak toto je velka dobrota. inak da sa aj s orechami
babi
ano robievam aj takú variantu ale potom dávam marhulový lekvár
1x iwanna
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Tak toto som nejedol ajajaj rokov mama dávala aj orechy .Hádam si to skúsim urobiť hádam sa nebudem trápiť
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Mňam, to musí byť dobrota. Najbližšie vyskúšam. Zapekám cestovinu len naslano, podobne ako francúzske zemiaky. Snaha sa ti vyplatila, pekný fotorecept.
klaura
Tiež zapekané cestoviny na sladko nerobím ... ďakujem za výborný tip, zajtra prekvapím manžela :)
janger
Hahaha, nebola si na manzela nahnevana?:-)))
ocenko
je to vyborne aj moja mama to robievala ked sme boli deti uz som to odvtedy ani nejedla zabudla som na to ale si mi to pripomenula urobim manzel je na sladke
bozulka
To je nápad za veľa grošov ako hovorí Sovka.Takúto úpravu tiež nepoznám.Ďakujem.Určite urobím,manžel má rád takéto jedlá.
evanaaa
Robievala som rezance nasladko, aj ke´d trochu ináč. Ale aj makové sú chutné.
22janka22
Stratila sa mi jenská misa.... podozrievam potencionálnu svokru, že si vypožičala všetky tri kusy ale zatiaľ nemám dôkazy...
Nechcem to dávať na pekáč a pohrávam sa s myšlienkou na remosku...
babi
môžeš to dať do tortovej formy, ja som to tak už robila ,z remoskou nemám skúsenosti
celka
Tak tohle jsem ještě nejedla. Vypadá to na dobrotu, zvlášť pro mně,
když mám tak ráda sladké. Už mám recept v KK.
tinca
@babi toto jedlo robila maminka pravidelne, keď som bola decko, lebo ocko to veľmi ľúbil. Ale rezance prekladala len slivkovým lekvárom, robila v tortovej forme, aj sa to podávalo ako torta a posypané práškovým cukrom a sekanými orechami. Ale aj ten mak tam veľmi sedí.
m0nika
Môj obľúbený recept, mňam! Len my s mamou dávame širšie rezance...
a doma urobené sú nenahraditeľné.... jáj, dala by som si...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia