Foto: mariamka
Dnes sa mi úspešne podarilo vypáliť môj nový wok. Toto bolo premiérové jedlo, tak sa idem s ním pochváliť. Chutilo úžasne. Wok nie je Zobraziť celý popisDnes sa mi úspešne podarilo vypáliť môj nový wok. Toto bolo premiérové jedlo, tak sa idem s ním pochváliť. Chutilo úžasne. Wok nie je podstatný, omáčku pripravíte bežne v hocijakej panvici. Verím, že bude chutiť rovnako dobre.
Suroviny
200 g (alebo iné) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL kocky |
|
6-8 ks menšie čerstvé |
|
150 ml |
|
200 g |
|
drevené |
|
sušené |
|
na oprážanie |
|
na cestoviny |
|
Postup
-
1
K tomu woku: Bola to menšia alchýmia, ale myslím, že sa vydaril. Pre info: je to obyčajná plechová panvica, ktorá kalením získa trvácnosť a nezameniteľné vlastnosti. Riadila som sa videami z youtube.
-
2
Poďme na ten recept. Penne /príp. iné cestoviny/ uvaríme vopred. Scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Trochu vody z vývaru si môžete nechať na podlievanie. Slaninu, cibuľu, bielu časť póru nakrájame. Panvicu rozhorúčime, pridáme olej a nakrájanú slaninu so zeleninou. Sprudka opekáme, prehadzujeme cca 1-2 min. Pridáme na väčšie kusy pokrájané šampiňóny. Celé spolu opekáme a stále miešame cca 3 minúty. To len odhadujem, lebo to ide naozaj rýchlo.
-
3
Zalejeme šľahačkou a namrvíme nivu.
-
4
Premiešame a hneď pridáme cestoviny. Ak treba, podlejme vodou z cestovín /ja som nepotrebovala/. Okoreníme čmk, tymiánom, prehrejeme, podávame.
-
5
Najviac ma prekvapili šampiňóny, boli šťavnaté, plné chuti. Mám radosť z nového pomocníka, dobrú chuť aj vám :)
jedlo je aj pre nás jedlé..
ešte..
píšeš:vok nie je podstatný..urobiť možno v panvici..
predsa len:poprosím-i niekoho dalšieho z vlastníkov -akú má vok prednosť..??
bo nemám..či mám šetriť..
:-)
ja si tu pre seba uložím toto: delikatesy.etrend.sk/kuchyne-vybavenie/cinsky-wok-radost-var...
prepáč mi ,prosím..:-)